S vlajkou na hrudi! Čeští sportovci pojedou do Paříže s odkazem na první zlatou olympiádu

Olympijská kolekce
Olympijská kolekce
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Jeden za všechny, všichni v olympijském. Kolekce oblečení, která propojuje olympioniky, paralympioniky i sportovní fanoušky, je už nyní dostupná na prodejnách a e-shopu ALPINE PRO, partnera Českého olympijského i paralympijského týmu. Jejím hlavním motivem je česká vlajka, kterou nosili sportovci na hrudi i na olympijských hrách v Paříži 1924.

Nová olympijská kolekce je tady! 🇨🇿 #Paris2024
(0:32)

„Olympijské hry se do Paříže vracejí po sto letech. V roce 1924 vybojoval Bedřich Šupčík ve šplhu na laně naše první zlato. Hledali jsme propojení a našli ho ve vlajce, kterou tehdy měli sportovci na prsou také,“ řekl Jiří Kejval, předseda Českého olympijského výboru. Část sportovců měla bílá trika s vlajkou, část černá se stejným motivem.

„Jsem hrdý na českou vlajku a jsem rád, že ji budu nosit na hrudi.“

A někteří olympionici šli v tomto sportovním oblečení – namísto obleku – i na slavnostní zahájení, neboť hned poté závodili. „Jsem hrdý na českou vlajku a jsem rád, že ji budu nosit na hrudi,“ říká kajakář Jiří Prskavec. Olympijský vítěz ve vodním slalomu patří mezi sportovce, kteří představují oblečení, na němž vlajku doplňuje také mezinárodní označení CZE. Autorem motivu je akademický malíř Milan Jaroš.

Fanoušci si mohou pořídit mikiny, trička i kloboučky

Kolekce dostupná pro fanoušky obsahuje mix produktů v barvách naší trikolóry, ale také ve velmi módní a oblíbené černozlaté kombinaci. „V limitované kolekci najdete trika, mikiny, legíny, kraťasy, ale i spousty doplňků, jako jsou batohy, ledvinka či praktický klobouček,“ říká Václav Hrbek, majitel společnosti ALPINE PRO.

Tuto část olympijské kolekce navrhovala Veronika Paulenová, designérka ALPINE PRO. „Oblečení propojuje funkčnost, design a národní barvy. Na její tvorbě jsme spolupracovali se sportovci – Kateřinou Neumannovou, Kristiinou Mäki, Lukášem Rohanem, Martinem Doktorem a Patrikem Jahodou,“ řekla Veronika Paulenová.

Sport je jenom jeden

Do přípravy kolekce se poprvé zapojili i paralympionici, i když společné oblečení nosili již v minulosti. „Jsme rádi za čím dál tím silnější propojení olympijského a paralympijského sportu. Sport ve všech podobách přináší inspirativní příběhy. Sport je jenom jeden,“ říká Miroslav Šperk, generální sekretář Českého paralympijského výboru. Jiří Kejval dodává: „Věříme, že oblečení s vlajkou na hrudi si pořídí co nejvíc fanoušků, kteří v červenci začnou fandit olympijskému týmu a vydrží až do září s podporou paralympioniků.“

Koupit teď!

Pařížskou olympijskou kolekci můžete mít i vy. Seženete ji na prodejnách ALPINE PRO a online na e-shopu alpinepro.czsporttown.cz.

líbil se ti článek?