Vicemistr světa Menšík nadchl mladé hokejisty na ODM. Za co sklidil největší potlesk?

ODM 2023
ODM 2023
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Udělal radost svým následovníkům. Hokejista Matouš Menšík zavítal na Olympiádu dětí a mládeže. Večer se v Trutnově setkal s mladými hráči, a vyprávěl jim nejen o nedávno skončeném MS do 20 let, kde vybojoval stříbro s národním týmem, ale zavzpomínal i na ODM 2018, na které s Vysočinou celý turnaj ovládl.

Desítky hokejistů hrajících na letošní Olympiádě dětí a mládeže si přišli poslechnout útočníka Matouše Menšíka. Nejvíce je zajímalo nejen zážitky z letošního úspěšného mistrovství světa do 20 let, ale i vzpomínky na Olympiádu dětí a mládeže v roce 2018.

„Je to velmi prestižní turnaj. Ve čtyřech dnech jsme hráli osm zápasů. Sice je to náročné, ale užili jsme si to. Vy to teď sami poznáváte,“ řekl Menšík a připomněl, že pokud chce být tým úspěšný, musí tvořit především skvělou partu na ledě i mimo něj. „A pak je důležité mít skvělého gólmana. Bez něj se nedá udělat v dnešní době úspěch,“ usmíval se devatenáctiletý útočník.

Po úvodním vyprávění došlo na dotazy z publika a mladí hokejisté se začali ptát i na téma mimo hokej. Například jestli Matouš fandí víc fotbalistovi Ronaldovi nebo Messimu. Když odpověděl Ronaldo, celou aulou se ozval bouřlivý aplaus.

Největší potlesk si ale od mladých hráčů vysloužila maminka Matouše Menšíka, když ji syn pochválil, jak mu skvěle vaří a od dětství připravuje i výborné svačiny. A zvědaví byli i mladí hokejisté například na to, jaký pocit je reprezentovat Česko. „Je to pro každého to nejvíc. Jen dostat se do reprezentace je strašně těžké a chce to velké úsilí. Mít lva na hrudi je to nejvíc,“ řekl vicemistra světa do 20 let.

líbil se ti článek?