„V baseballu při hře pokecáte i se soupeřem,“ říká reprezentant Martin Červenka

Podcast
Podcast
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Český baseball má za sebou historickou událost – vůbec poprvé se český národní výběr dostal na prestižní turnaj World Baseball Classic a v Japonku si vůbec neudělal ostudu. Naopak! V podcastu Přes Příkop jsme vyzpovídali úspěšného catchera českého týmu, Martina Červenku.

V Japonsku doprovázel tým i baseballový expert deníku Sport Martin Hašek, kterého jsme přizvali, aby nám celý turnaj přiblížil. Co tak prestižní klání znamená pro světový baseball? Jak na kluky působila atmosféra obří události? Jak dlouhá je cesta, aby se přiblížili těm nejlepším týmům?

Jestli ještě nemáte baseballová pravidla v malíku, Martin Červenka vám jako catcher přiblíží svou roli i pozice ostatních. Co je jeho úkolem při zápase? Jaké pokyny ukazuje nadhazovačovi? Co znamená strike out? Střídají se nadhazovači během zápasu? Věděli jste, že při zápase si hráči pokecají i se soupeřem?

Martin Červenka byl doslova krok od účasti v Major League Baseball, nejprestižnější soutěži světa. Jak vypadala jeho baseballová kariéra? Co potřebuje český nároďák k dosažení dalších úspěchů? S jakým cílem budou bojovat na domácím evropském šampionátu v září? Co nám na závěr Martin prozradil o svém trenérovi Pavlu Chadimovi?

Další díly podcastu Přes Příkop najdete ZDE.

líbil se ti článek?