Tohle je jejich rok #2! Sledujte cestu deseti sportovců za olympijským snem

Olympijský rok
Olympijský rok
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Druhá pětice českých sportovců, kteří se připravují na vrchol své kariéry. Podívejte se podrobně na jejich olympijskou cestu, kterou celosvětová pandemie neplánovaně protáhla o celý rok. Podívejte se na druháou pětici sportovních hvězd, jejichž přípravu sledují sportovní redaktoři Radiožurnálu v časosběrných reportážích.

ADAM ONDRA, sportovní lezec

Lezec Adam Ondra patří k největších nadějím na zisk medaile na letních olympijských hrách v Tokiu. Přitom nominaci na olympiádu zvládnul až na druhý pokus. Na srpnovém světovém šampionátu v Japonsku se mu to totiž nepovedlo. Naše redaktorka Barbora Kovaříková s Ondrou natáčí časosběrný seriál Olympijský rok – o přípravě sportovců na LOH. Proč je pro něj spaní v autě daleko pohodlnější než hotely?

DAVID KOSTELECKÝ, sportovní střelec

Cestou na olympijské hry musíte zdolávat i překážky, které nejsou zrovna příjemné. Tak třeba brokový střelec David Kostelecký se na podzim léčil s boreliózou a zlatým stafylokokem. Teď už je vítěz her v Pekingu 2008 zdravý a může se připravovat na svou šestou olympiádu. Jeho cestu sleduje Jan Suchan. Proč začal sázet stromy?

MAXIM HABANEC, skateboardista

Na olympijských hrách v Tokiu se mají poprvé v historii představit skateboardisté. To je velká výzva pro Maxima Habance, který je jednou z tváří projektu Radiožurnálu Olympijský rok. Jeho přípravu na olympiádu natáčí David Nyč. Proč jezdí se skatem i na dovolenou?

KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ, tenistka

Pro tenisty jsou olympijské hry trochu něco jiného než pro někoho, kdo se ně připravuje čtyři roky. Tenistka Karolína Plíšková minulé hry v Riu vynechala, ale do Tokia už by chtěla jet. Ačkoliv její start nebyl jistý, chtěli jsme v časosběrném dokumentu ukázat také příběh sportovce, který má cíle a důvody, kvůli kterým může účast na olympijských hrách zvažovat. Jak zvládla návrat na kurt po 3 měsících nucené pauzy?

ARNOŠT PETRÁČEK, plavec, paralympionik

Z paralympiády v Riu si plavec Arnošt Petráček přivezl zlato. Teď má před sebou další výzvu – úspěch zopakovat na hrách v japonském Tokiu. Tomu podřídil nejen přípravu, ale i osobní život. Jeho přípravu natáčí v rámci seriálu Olympijský rok reportér Pavel Petr. Jaký má hlavní cíl na paralympijských hrách v Tokiu?

líbil se ti článek?