„StarDance jsem chtěl zažít. Stres byl podobný jako na vodě,“ prozradil Vávra Hradilek

Podcast
Podcast
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Jeho život je pádlování, ale jak se ukázalo, je i skvělý tanečník a herec. Na vodě má titul mistra světa, Evropy i stříbro z olympiády, na parketu zase bronz ze StarDance. No a v herectví se může pochlubit jednou z hlavních rolí ve filmu Tenkrát v ráji. Hostem nejnovějšího podcastu Přes Příkop byl vodní slalomář Vavřinec Hradilek.

Celý život měl schované nohy v lodi, ale v taneční soutěži StarDance je sledovala celá republika. Jak dlouho trvalo, než přijal nabídku účasti? Bál se neúspěchu? Jak se cítil v prvním živém přenosu? Byl nervózní? Co ho na tanci nejvíc překvapilo? Měla jeho manželka strach z toho, že když bude trávit čas s jinou ženou, tak mezi ním a tanečnicí Kateřinou Bartuněk Hrstkovou přeskočí jiskra? V čem pro něj bylo StarDance stejné jako závody na divoké vodě? Jak moc je spokojený s třetím místem?

Vávra na divoké vodě vyhrál téměř všechno. Jaké medaile si nejvíc váží? Mění ho úspěchy/neúspěchy, nebo se nad nimi dokáže povznést a zůstává pořád stejný? Jak to má s tréninky a závody? Kde chce ukončit svou profesionální kariéru? Má na kajaku ještě nějakou výzvu, kterou by chtěl splnit? Přemýšlí už o tom, co bude dělat po konci kariéry?

Kromě slalomářských kanálů ho baví i extrémní závody na divokých řekách. Je v nich také úspěšný? V čem se tyto závody liší od uměle vytvořených tratí? Je tento sport nebezpečný? Byl už někdy blízko smrti? Láká ho sjíždění řek, které ještě nikdo nikdy nesjel?

Další díly podcastu Přes Příkop najdete ZDE.

Vavřinec Hradilek
10. 03. 1987, Praha 2
Vodní slalom
Počet stříbrných medailí
1
líbil se ti článek?