Snowboardista Kubičík se zranil. Startuje akce kulový blesk s Houserem

Peking 2022
Peking 2022
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Špatná zpráva zasáhla český snowboardcrossový tým. Jan Kubičík se zranil v tréninku a nemůže tak nastoupit do olympijského závodu. Do dějiště her se tak musí z Česka vypravit co nejrychleji náhradník Radek Houser.

Snowboardcrossový trenér Marek Jelínek zažívá krušné časy. Před olympijskými hrami si zlomila obě nohy v kotníku hvězda českého týmu Eva Samková a nyní se přímo v Číně zranil i reprezentant Jan Kubičík.

„Poranil se při volném ježdění na tréninkové sjezdovce. Upadl a naštípl si holenní kost v kotníku. Podle olympijských lékařů pana Hospodára a Heřmánka se to zranění neslučuje s tím, aby mohl nastoupit do závodu,“ uvedl Jelínek. Kubičík teď má nařízený třítýdenní klid a následně další léčbu.

Místo Kubičíka se musí co nejrychleji na olympiád napravit náhradník Radek Houser. „V tuto chvíli bojujeme o to, aby dokázal zvládnout všechny procedury a dostal se před svým závodem do dějiště olympijských her,“ řekl kouč Jelínek.

„Pevně věříme, že se nám s Českým olympijským týmem podaří sem Radka dostat, aby mohl závodit ve svém závodě i v závodě dvojic s Vendulkou Hopjákovou. Radek v této trati závodil před třemi měsíci během testovacího závodu. Docela mu to šlo. Věříme, že opráší zkušenosti,“ dodal Marek Jelínek.

Radek Houser
02. 07. 1996, Třebíč
Snowboarding
líbil se ti článek?