Slavný kouč Scariolo v Praze! Basketbalová star vystoupí na trenérské konferenci MOSTY

Trenéři
Trenéři
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Na adresu elitních klubů říkával: „Řídit Ferrari je náročné, musíte si dávat pozor na každý detail. Takový stroj je hodně citlivý!“ Italský trenér Sergio Scariolo, který má za sebou veleúspěšná angažmá ve své rodné zemi, Španělsku i americké NBA, bude hostem 19. Mezinárodní trenérská konference Mosty.

Vítěz NBA, mistroství světa i Evropy i stříbrný a bronzový olympijský medailista promluví na téma – Kultura národních týmů. „Jsem opravdu nadšený a těším se na účast na konferenci Mosty. Jsem rád, že jsem byl pozván. Vím, že český basketbal a celý český sport jsou na cestě vzhůru. A určitě rozvoj trenérů a trenéři samotní jsou toho velkou součástí,“ vzkázal Scariolo.

„Pokusím se vložit svou malou cihličku, kamínek do zdi, když ve svém panelu budu hovořit o kritériích, která používáme od doby, kdy jsem dostal na starost všechny národní týmy Španělska od mládeže až po seniory. Rád bych pohovořil o kultuře, organizační stránce a propojení všech kategorií, ale trochu také o taktice a strategii. Těším se, že po mnoha letech opět navštívím Českou republiku a Prahu, jedno z nejkrásnějších měst na světě.,” dodal.

Dalším panelem provede Slavomír Lener, hokejový vítěz z Nagana. Na téma na téma – Kapitáni. Skrytá síla nejlepších týmů na světě - bude debatovat s elitním českým hokejistou Patrikem Eliášem, dvojnásobným majitelem Stanley Cupu, který strávil v zámořské NHL dlouhých 21 let. Spolu s ním bude na pódiu koncertní mistr Jiří Vodička, houslista České filharmonie.

A ač se může zdát, že právě tento host má se sportem pramálo společného, opak je pravdou. Umění a sport jsou propojeny od pradávna. A tréninkem tráví mistři svého oboru denně dlouhé hodiny.

Nejlepší trenéři jako herci v Pánské šatně! 🎭 TRENÉR ROKU 2022

Na konferenci trenéři nahlédnou také do psychoprostoru trenéra se sportovní psycholožkou Veronikou Balákovou spolu s cyklistou Martinem Stoškem, vicemistrem světa v cross country maratonu. Někdejší německý reprezentant v basketbalu a házené Julian Morche zase otevře téma  - silová a kondiční příprava dětí a mládeže.

líbil se ti článek?