Skoky na lyžích na letních Evropských hrách? „Nečekal jsem to, ale jedu rád,“ říká skokan Rygl

Evropské hry 2023
Evropské hry 2023
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Bude to osvěžení třetích Evropských her, které se letos konají od 21. června v Polsku. Organizátoři mezi letní sporty jako je plavání, atletika nebo plážový fotbal zařadili skoky na lyžích, protože se v Polsku těší obrovské popularitě. Na závodech v Zakopaném nebudou chybět ani čeští skokani a skokanky.

Pod skokanskými můstky aréna pro 15 tisíc diváků, skvělá atmosféra a top sportovci z celkem jedenácti zemí. Tentokrát ale nebudou fanoušci na tribunách v péřových bundách a pletených čepicích, ale jen tričkách a šortkách.

V Zakopaném se totiž bude na Evropských hrách závodit v letních skocích na lyžích. „Nečekal jsem to, ale jsem rád, že tam pojedeme na takhle prestižní závody. Dost se těším na malý i velký můstek v Zakopaném. V Polsku mám hodně kamarádů, kteří budou dělat předskokany,“ řekl nadějný český skokan David Rygl, jehož dědečkem a mentorem je mistr světa v severské kombinaci Ladislav Rygl.

🥵 Dřina, která snad přinese v zimě ovoce! Takhle vypadá příprava holek z Český skok na lyžích. 🇨🇿🦅

Zveřejnil(a) Czech Ski & Snowboard dne Pátek 2. června 2023

„Děda říkal, že mě čekají těžké závody. Vždyť tam budou soupeři z A týmu Polska, Norska a všech těchto skokanských velmocí,“ uvedl David Rygl, který se už dvakrát zúčastnil Evropského olympijského festivalu mládeže, kde závodí nejlepší mladí sportovci.

Časem se chce David prosadit i mezi dospělými. „Na Světový pohár jsem ještě dost mladý, ale nadcházející Evropské hry pro mě budou dobrá zkušenost a chci udělat dobrý výsledek,“ dodal Rygl, jehož ještě donedávna podporovala ve sportování Česká olympijská nadace.

líbil se ti článek?