Šárka Strachová: Odchod od otce byl krok do neznáma. Ale zvládla jsem to

Podcast
Podcast
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Prožila si nelehké dětství, na které nevzpomíná ráda. Přesto si z toho lyžařka Šárka Strachová hodně vzala. V podcastu Přes příkop mistryně světa a olympijská medailistka mluví nejen na téma odchodu od despotického otce.

Už nemohla dál. Přestože jako lyžařska byla úspěšná, už nedokázala žít a pracovat po boku otce, který ji psychicky ničil. "Otec mě toho hodně naučil. Vše mělo svůj smysl a někam mě posunulo. Roky jsem sbírala odvahu, abych od něj odešla. Finální impulz byl, když jsem si řekla, že to takhle nejde dál po osobní ani sportovní stránce a musím to dělat jinak," říká v podcastu Strachová.

Tehdy to pro ni bylo velice těžké. "Byl to krok do neznáma. Jedny dveře se sice zavřou, ale další i více se jich otevře. Bylo to dobré rozhodnutí a jsem na sebe hrdá a pyšná, že jsem to zvládla," uvádí současná předsedkyně Českého klubu fair play.

Strachová měla těžké vztahy s otcem už od dětství. "Nebyla jsem šťastná a nepatřím k lidem, kteří vzpomínají na své dětství. Je to uzavřená kapitola a nechtěla bych to prožívat znovu."

Proto se nyní snaží vychovat co nejlépe svou dceru Emu. "Výchova dítěte je jeden z nejtěžších úkolů a velká výzva. S manželem jí chceme být dobrým vzorem, jak mluvíme, co děláme, jaké máme vztahy,..."

líbil se ti článek?