„Rio mě naštvalo, Tokio nebylo ono. Paříž musí vyjít,“ přeje si plavkyně Horská

Podcast
Podcast
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Je půl roku do olympijských her v Paříži. „Kíťa” už na střední škole splnila limit pro start v Riu, ale kvůli velké konkurenci českých plavkyň nebyla nominována. Chuť si částečně spravila v Tokiu, ale olympiáda bez diváků není pravá olympiáda… Bude Paříž vrchol její kariéry? Pozvání do podcastu Přes Příkop přijala plavkyně, česká rekordmanka na 200 m prsa a čerstvá bronzová medailistka z mistrovství Evropy, Kristýna Horská.

Jak to vypadá s její účastí v Paříži? Co musí udělat pro to, aby se kvalifikovala? Bere medaili z ME jako největší úspěch kariéry? Bývá před závodem nervózní? Pomáhá jí „šlofíček” po obědě? Proč je plavání jedním z nejoblíbenějších sportů na olympijských hrách, ale v ČR nemá takovou popularitu?

Kristýna začínala jako aquabella, ale nakonec vyhrálo plavání. Proč? Získala jako aquabella potřebný cit pro vodu? Jaký má vztah se svou trenérkou? Kolik uplave kilometrů během jednoho tréninku? V čem jí pomáhá mentální kouč? Proč musela na operaci srdce? Nebo jaká je mimo sport?

PŘES PŘÍKOP | „Rio mě naštvalo, Tokio nebylo ono. Paříž musí vyjít." - Kristýna Horská
(43:07)

Další díly podcastu Přes Příkop najdete ZDE.

Kristýna Horská
30. 09. 1997, Praha
Plavání
líbil se ti článek?