Učitelka, řidička i hvězda internetu. To je nová mistryně Evropy Bára Seemanová

Tokio 2020
Tokio 2020
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Je fantastická. Plavkyně Barbora Seemanová se na mistrovství Evropy v Budapešti stala šampionkou pouhé dva měsíce před olympijskými hrami v Tokiu. Pojďte se o Báře něco dozvědět, a navíc vás ještě naučí, jak plavat nebo vylepšit váš styl.

Nejmladší

Na olympijských hrách v Rio de Janeiro 2016 byla v 16 letech nejmladší členkou české výpravy. „Měla jsem být s rodiči na dovolené v Řecku na Zakynthosu, ale tohle je lepší,“ usmívala se Bára, když se dozvěděla, že se nominovala na hry.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Barbora Seemanová (@bseemanova)

­Hvězda Youtube

V Brazílii po olympijských závodech natočila s kolegy z plavecké reprezentace populární video Czechwatch. Na pláži Copacabana v plavkách zazářila jako členka Pobřežní hlídky. Scénku si pustilo dosud přes 550 tisíc lidí. Video odvysílala americká TV stanice ESPN a zabodovalo po celém světě.

CZECHWATCH | Rio 2016
(1:57)

Vyvrací mýty

O plavcích se tradují „zaručené“ zprávy, že třeba pijí vodu z bazénu nebo nesmějí jíst před plaváním, jinak budou mít křeče v břiše. Bára Seemanová vám ráda prozradí, jak to ve skutečnosti je.

Učitelka

Že může být v budoucnu i dobrá trenérka předvedla Bára i v plavecké škole, kterou natočila pro Český olympijský tým. Jak skákat správně do vody, kdy začít plavat s dětmi nebo jak se neutopit vám ukáže čerstvá evropská šampionka.

Řidička

Jako ryba ve vodě se cítí Bára i na silnici. Za rok najezdí kolem 10 000 kilometrů a zatím naštěstí neměla žádnou nehodu. „Jsem zodpovědná a jezdím podle předpisů,“ upozorňuje plavkyně, která nejraději řídí vozy SUV. Loni jezdila s Toyotou RAV4. Nyní se prohání v crossoveru C-HR. A jestli se něčeho bojí? „Mám strach z jízdy na motorce.“

líbil se ti článek?