Před Wimbledonem mě budou svrbět ruce. Na kurty se nevracím pro peníze, říká tenistka Strýcová

Podcast
Podcast
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Tenistka Bára Strýcová kombinovala singl a čtyřhru na nejvyšší úrovni jako málokterá hráčka. V jednom roce vyhrála Wimbledon ve čtyřhře a došla až do semifinále v singlu. Co byl její X faktor, díky kterému patřila k nejlepším? Proč ráda hrála proti hráčkám, co nezvládaly pohyb?

Po letech na profesionálním okruhu je teď Bára v úplně jiné roli na mateřské. Dala jí nová zkušenost odstup a perspektivu, co pro její život znamená sport? Jak se z individuální sportovkyně zaměřené hlavně na sebe stane pečující máma?

Zeptali jsme se i na případný návrat. Pracuje na něm Bára? Co je aktuálně nejtěžší a je pořád trénink a pohyb důležitou součástí jejího dne? Její pestrý běhavý tenis a naprostý zápal pro hru bavily diváky po celém světě, tak zažijí ho sportovní fanoušci ještě?

Díky zmrazenému žebříčku a Bářině tvrdé práci to vypadá, že na kurty by mohla vběhnout už příští rok. Jaké turnaje by si chtěla zahrát? A co by poradila svému dvanáctiletému já i dalším mladým tenistkám, aby nebrečely před zápasy?

Barbora Strýcová
28. 03. 1986, Plzeň
Tenis
Počet bronzových medailí
1
líbil se ti článek?