Pecka a show! Slavnostní zahájení Světových her sportovce nadchlo

Světové hry 2022
Světové hry 2022
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Na scéně se prolínaly scény z průmyslové historie amerického Birminghamu, který hostí Světové hry. Velký orchestr doprovázel řadu místních hudebních hvězd. „Byla to oslava,“ říkala tanečnice Tereza Kučerová. Její kolegyně Sabina Karásková dodávala: „Zahajovací ceremoniál byl naprosto famózní, úplně perfektně v americkém stylu, jako je tady všechno – pompézní, větší. Protože mám srovnání ze dvojích předchozích Světových her, myslím si, že to byl zatím nejlepší zážitek.“

Právě tanečníci patří k českým sportovcům, kteří zahájí svou soutěžní pouť hned první den her. Mají výhodu závodění v klimatizované hale, protože v Alabamě panuje venku horké a vlhké počasí.

„Podmínky jsou skvělé, co se týká haly. Venku je to trochu horší, ale v hale je vše připraveno,“ dodala Karásková reprezentuje v latinských tancích s Tomášem Gálem.

První den soutěží čeká také závodníky v akrobatickém rock’n’rollu. „Zahájení byla pecka, obrovská show. V Americe vědí, jak vytvořit pěknou, specifickou atmosféru. Jsme rádi, že jsme se toho mohli zapojit,“ přidal Jiří Jakubec.

Co to jsou SVĚTOVÉ HRY? 👀 Seznam se! 👌🏻
(1:50)

V sobotu bude závodit ploutvový plavec Filip Látal. „Zahájení se mi opravdu líbilo, měli to krásně uspořádané. Cítil jsem se opravdu hrdý, že jsem se toho mohl zúčastnit.“

líbil se ti článek?