Olympijský den se opět slaví pohybem. S virtuální medailí a charitativním účelem.

Olympijský běh
Olympijský běh
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Letošní ročník největší běžecké akce T-Mobile Olympijského běhu se kvůli světové pandemii přesunul na 16. září. Ani původního červnového termínu se však Český olympijský výbor nechtěl vzdát a nabízí možnost oslavit Olympijský den. Každý běžec má od 17. do 23. června možnost odměnit se za svůj individuální závod virtuální medailí a přispět tak na Českou olympijskou nadaci.

“Každý rok se na startu T-Mobile Olympijského běhu sejdou desítky tisíc běžců, kteří se těší, že na konci závodu získají účastnickou medaili. Proto jsme letos využili přesunu akce na podzim a na původní termín 17. června připravili pro všechny možnost připojit se k oslavám Olympijského dne skrze virtuální běh a následně se odměnit unikátní virtuální medailí s vlastním jménem,” popsal Petr Graclík, generální sekretář ČOV.

Virtuální medaili lze pořídit za minimální částku 50,-, která v celé své výši putuje na konto České olympijské nadace. Ta se už osmým rokem stará o financování sportovních kroužků a potřeb dětí, jejichž rodinám na sport nezbývají peníze.

K sedmidenní výzvě se připojí také ambasadoři letošního T-Mobile Olympijského běhu - biatlonista Michal Krčmář a tenistka Andrea Sestini Hlaváčková, kteří jsou zároveň patrony olympijské nadace. “K téhle výzvě se připojím moc rád. Běh máme i v rámci přípravy a medailí není nikdy dost. A když díky tomu můžu ještě podpořit sportování dětí, tak do toho jdu vždycky,” řekl stříbrný medailista z Pchjončchangu Michal Krčmář.

Zapojit se mohou jak přihlášení běžci, tak kdokoliv další, kdo chce oslavit Olympijský den pohybem a skrze virtuální medaili podpořit sportování dětí. Více informací najdete na webu.

líbil se ti článek?