Olympijský běh startuje registrace. Nalaďte se na olympijskou atmosféru už 19. června

Olympijský běh
Olympijský běh
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Jeden za všechny, všichni na start! To je letošní motto T-Mobile Olympijského běhu, který ve středu 19. června rozběhne desítky tisíc příznivců pohybu po celé republice. Největší běžecká akce v Česku se koná na oslavu olympijských hodnot a myšlenek a letos je hlavním tématem hodnota “přátelství”.

Zúčastnit se T-Mobile Olympijského běhu mohou děti i dospělí všech věkových kategorií, kteří rádi sportují. Startovné lze koupit pouze online na webu olympijskybeh.cz a část z něj jde zároveň na podporu České olympijské nadace.

Akce je spojená s oslavou Olympijského dne a v České republice se koná již od roku 1987. První ročník inicioval legendární běžec Emil Zátopek. Organizátoři letos znovu počítají s větším zapojením sportovců a olympioniků ze všech koutů republiky, kteří buď závod také poběží, nebo se zapojí do předávání medailí v cíli.

T-Mobile Olympijský běh 2023 NEJVĚTŠÍ BĚŽECKÁ AKCE?! 🤩
(1:30)

„Už sám Emil Zátopek, který je s olympijským během od začátku spojený, říkal, že vítězství je skvělá věc, ale přátelství je ještě lepší. Proto je letošní olympijská hodnota přátelství ještě významnější a těšíme se na startu na všechny, kteří si akci přijdou společně s ostatními běžci hlavně užít," říká manažer projektu David Novotný.

Zlaté závody v Praze a v Brně podpoří svou účastí ambasadoři letošního ročníku AdamDenisa Helceletovi. Po celém Česku se uskuteční na 90 olympijských běhů, které budou zahájeny prostřednictvím živého startu z éteru Radiožurnálu přesně v 18 hodin.

Tak co? Bude lepší Adam nebo Denisa? 😁 Oba jsou olympionici, manželé a mají rádi výzvy! 🏃🏻‍♂️ 🏃🏼‍♀️ A přesně proto jsou...

Zveřejnil(a) T-Mobile Olympijský běh dne Úterý 23. ledna 2024

V rámci T-Mobile Olympijského běhu také pokračuje soutěž o VIP vstupenky na Olympijský festival, který se bude konat u jezera Most během olympijských her v Paříži 2024. K medailové stuze s olympijskou hodnotou VÝJIMEČNOST a FAIR PLAY z posledních dvou ročníku mohou tentokrát běžci přidat stuhu s hodnotou PŘÁTELSTVÍ. Ti, kteří posbírají všechny tři stuhy s olympijskými hodnotami, budou zařazeni do slosování o VIP vstupenky.

Registrace do všech závodů probíhají pouze online na www.olympijskybeh.cz až do 7. června. Do konce března je startovné pro dospělé za nejvýhodnější cenu.

líbil se ti článek?