Olympijská medaile ze závodu, ve kterém neměla startovat! Atletka Jánská slaví bronz

EYOF 2022
EYOF 2022
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Takový úspěch nečekala. Atletka Viktorie Jánská odjížděla na Evropský olympijský festival mládeže do Banské Bystrice s tím, že si chce přivézt domů medaili ze závodu překážkářek. Nakonec vybojovala bronz v dálce a možná přidá další cenný kov právě i v disciplíně, ve které se cítí být nejsilnější.

„Závod byl dobrý. S výsledkem ale nejsem úplně spokojená. Ale vzhledem k tomu, že jsem byla dodatečně doplněná na tuhle disciplínu, protože jsem nesplnila limit, tak to že v něm budu třetí jsem nečekala,“ usmívala se šťastná Jánská, která předvedla nejdelší skok dlouhý 5,73 metru.

„Mrzí mě akorát ten předposlední pokus, kde jsem udělala přešlap. Ten byl hodně dobrý a skočila jsem daleko. Možná by mě posunul na druhou příčku a třeba i na první,“ přemýšlela patnáctiletá plzeňská závodnice.

Kromě ní v úterý získali medaile i stříbrný medailista cyklista Pavel Šumpík a diskařka Natálie Fišerová. Všichni tři společně s celou českou výpravou krátce oslavili úspěšný den pro Česko v olympijské vesnici.

„Na větší oslavy ještě bude času dost. Ve čtvrtek mě čekají překážky, na kterých mám velké ambice. Když uspěju tak pak začnu oslavovat,“ plánovala Jánská, která si nemůže atmosféru evropské olympiády mládeže vynachválit. „Moc se mi na Slovensku líbí. Je to tu dobře zorganizované.“

Jánská už začátkem července startovala na juniorském mistrovství Evropy v Jeruzalémě. „To pro mě byla zatím největší akce, na které jsem byla. Tady jsem zase ale udělala nejlepší výsledek,“ řekla atletka, která má už dvě medaile z Olympiády dětí a mládeže z roku 2019.

„Doufám, že takhle budu postupně pokračovat v těch olympiádách. Olympiády mládeže, a nakonec se dostanu až na olympijské hry.“

líbil se ti článek?