Největší úlety i dechberoucí kousky. Zavzpomínejte na hry v Pekingu

Peking 2022
Peking 2022
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Vybičovali se na maximum. Sportovci na únorových olympijských hrách v Pekingu předváděli životní výkony. Fanoušci tak mohli sledovat dechberoucí kousky, ale občas se i něco nepovedlo. Připomeňte si pět námi vybraných momentů z her.

Okamžik, který se mohl zapsat do dějin

V ženském finále disciplíny Big Air se mohla do historie zapsat dvacetiletá Japonka Reira Iwabučiová, která vystřihla trik, který ještě žádná žena v závodě nepředvedla. Trik ve vzduchu předvedla skvěle, bohužel neustála dopad a nemohla dostat plný počet bodů.

Historický moment: První triple v ženském snowboardingu
(02:02)

V Číně zmizel hokejista

V hokejovém utkání dostal Lotyšský hráč Balinskis hit od finského soupeře Komarova, až přelétnul přes mantinel a na chvíli zmizel ze záběrů kamer.

Lotyšský hokejista může zkusit skok o tyči
(00:35)

Česká vlajka v obličeji

Během slavnostního ceremoniálu, kdy byla předána zlatá medaile Ester Ledecké, si čínský voják při vyvěšování vlajky hodil českou vlajku přes obličej a bez hnutí čekal, než prapor vystoupá vzhůru.

Trable s vlajkou při ceremoniálu
(00:11)

Kde to jsem?

Sdruženář Tomáš Portyk si spletl v závodě na 10 kilometrů trať a místo do cílové rovinky se vydal na ještě jedno kolo. Svou chybu si brzy uvědomil, ale chvíli mu to zabralo, než se vrátil na správnou trasu.

Smolné vteřiny! Tomáš Portyk si spletl trať, místo do cíle se vydal na páté kolo běžeckého závodu
(00:40)

Talent století skončil v slzách

Patnáctiletá fenomenální ruská krasobruslařka Kamila Valijevová byla největší adeptkou na zlatou medaili. Jenže neustála tlak poté, kdy začala být vyšetřována kvůli možnému dopingu. Na ledě se psychicky zhroutila a nakonec skončila bez medaile na čtvrtém místě a rozplakala se.

Patnáctiletá ruská krasobruslařka Valijevová prožívá těžké zklamání ze čtvrtého místa
(03:04)
líbil se ti článek?