Mentální kouč sportovců Žídek: Nemáte-li disciplínu, nemáte šanci!

Podcast
Podcast
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Ne nadarmo se říká, že hlava dělá více než polovinu úspěchu. Přesně proto sportovci spolupracují s psychologem a mentálním koučem Petrem Žídkem, který byl dalším hostem podcastu Přes Příkop.

Žídek patří mezi elitu ve svém oboru. Do světové špičky pomáhá proniknout elitním manažerům i sportovcům. V čem se ale liší práce s manažery a sportovci?

„Ta úžasná věc pro mě je ta disciplína, protože na čemkoliv chcete pracovat a v čemkoliv se chcete zlepšit, tak nemáte-li disciplínu, nemáte šanci. Další fakt je, že jsou zvyklí poslouchat příkazy a trenéry, takže vás poslouchají a nerozporují, jdou to vyzkoušet. Je to super, protože se dostaneme daleko rychle a v krátké době.“

V rozhovoru prozradil mimo jiné i recept na úspěšnou spolupráci se sportovci. Sám na sobě musí poznat, jak určitý sport funguje.

„Považuji za důležité na vlastní kůži zažít, co to doopravdy je. Každý sport, ve kterém funguji, si chci vyzkoušet. Za loňský rok jsem si vyzkoušel asi dvanáct různých sportů. Jezdím na konci, střílel jsem s Michalem Krčmářem z pušky a nechal mě jezdit kolečko nebo jezdím s Tomášem Bábkem na dráhovém kole. To je můj recept na to rozumět, o čem to opravdu je,“ říká Žídek.

V potaz se také musí brát pohlaví daného atleta. „Je to jiná práce. Je třeba ctít, že jsme rozdílní a že ženská energie je jiná, než ta mužská. Je to stejné ve sportu i v byznysu,“ dodává zkušený mentální kouč.

líbil se ti článek?