Malíková rozšířila českou medailovou sbírku o stříbro, judisté těsně pod stupni vítězů

EYOF 2017
EYOF 2017
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Už šestá medaile, tentokrát stříbro. Česká sbírka cenných kovů se na Evropském olympijském festivalu mládeže v Györu ve čtvrtek rozrostla zásluhou talentované čtvrtkařky Barbory Malíkové, která byla druhá časem 54,07. Na medaili útočili i judisté, Mikuláš Meško v kategorii do 73 kg i Renata Zachová (57 kg) však své zápasy o bronz prohráli.

Na trati 400 metrů byla lepší než Malíková jen Španělka Andrea Jimenezová, která zvítězila časem 53,55. „Jsem trochu zklamaná, mám smíšené pocity. Trochu jsem vytuhla, necítila jsem se nejlépe,“ uvedla opavská svěřenkyně Jany Gellnerové.

Malíková měla před závodem ty největší ambice, vždyť před čtrnácti dny vyhrála v Keni na stejné distanci mistrovství světa do 17 let v dorosteneckém rekordu a předtím triumfovala i na mistrovství republiky dospělých.

„Poslední dobou jsem se hodně nacestovala, závodila jsem na velkých akcích a asi se to promítlo i tady v Györu. Stříbro je na jednu stranu úspěch, na druhou stranu jsem cílila na zlato, což bohužel nevyšlo.“

Jen pár minut předtím sahali po medaili i judisté, jak Mikuláš Meško tak Renata Zachová ale neuspěli ve svých duelech o bronz. Jedinou judistickou medailí tak zůstává bronz Jana Svobody v kategorii do 60 kilogramů.

„Renča bohužel zaspala jeden útok, Mikuláš zase šel do zápasu fyzicky ohromně vyčerpaný. Je to škoda, oba závodníci potvrzovali celou sezonu vysokou výkonnost a vkládali jsme do nich naděje i tady,“ zhodnotil trenér Václav Červín.

„Středeční medaile Honzy Svobody byla nadplán, předvedl životní výkon. Ještě máme ve hře v kategorii nad 90 kilogramů Honzu Maška, který má celkem příznivý los a při troše štěstí by také mohl pomýšlet na účast ve finálovém bloku.“

Češi už v Györu posbírali celkem šest medailí. Kromě atletky Malíkové a judisty Svobody vyhrál bronz plavec Jan Čejka na 100 metrů znak a kov stejné hodnoty brali na tratích 500 metrů i rychlostní kanoisté Jan Minařík (C1 a mix s Denisou Řáhovou) a deblkajak Kateřina Zárubová a Adéla Házová.

Průběžně aktualizovanou fotogalerii najdete ZDE.

Novinky nejen ze zákulisí nezapomeňte sledovat i na našich komunikačních kanálech!

líbil se ti článek?