Kouč stříbrných inline hokejistů: Patříme mezi nejlepší na světě

Světové hry 2022
Světové hry 2022
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Z tribuny jim fandili všichni členové české výpravy na Světových hrách, kteří mohli dorazit. Včetně čerstvých florbalových medailistů, kterým se na krku houpaly těžké bronzové placky s motivem her. „Vnímali jsme to, bylo to bezvadné, Češi nás hnali celý zápas. Měli jsme v zádech skoro celou výpravu,“ pochvaloval si trenér Martin Tvrzník.

Co to jsou SVĚTOVÉ HRY? 👀 Seznam se! 👌🏻
(1:50)

Jeho tým sehrál proti favorizovanému domácímu týmu USA srdnatou bitvu. Dlouho vedl o gól, rozhodlo až prodloužení. „Nechali jsme tam všechno. Takhle takticky odehraný a připravený zápas, jaký jsme zvládli, jsme dlouho nezahráli. Vyrovnali jsme se nejlepším hráčům světa a dokázali jsme si, že jsme jimi taky. Škoda, že jsme nešli do vedení 2:0, to by s námi měli problém. Prodloužení už bylo vabank. Chlapům patří velký dík, zápas byl bomba,“ dodal trenér Tvrzník.

Z pěti účastí inline hokejistů na Světových hrách vyhráli čtyřikrát hráči USA a jednou Češi. Na této akci šlo o jejich první finálové střetnutí. „Z hokejového pohledu to byl pěkný zápas i pro fanoušky, bylo to perfektní. Škoda, že jsme byli tak blízko. Přeci jen chyběly čtyři minuty a mohli jsme to být my, kdo se mohli radovat. Takový je hokej, na konci jsme byli trochu pod tlakem,“ mínil obránce Patrik Šebek.

Kromě prohry s Itálii odehrál tým povedený turnaj. „Tým šlapal, jak měl, dotáhli jsme to do finále, kde jsme si to rozdali s Amerikou. Slyšeli jsme, že to bude jednoznačné finále, ale nakonec jsme dokázali vzdorovat, chyběl jen kousek. Zužitkovat nějakou šanci, kterou jsme měli. Šance odskočit na dvougólový rozdíl byly. Možná jsme se trochu zatáhli. Američané jsou na bruslích super, těžko se jim vyrovnat. Třeba příště,“ dodal Patrik Šebek.

   
líbil se ti článek?