Kanonáda hokejistek! Češky nadělily Německu devět branek

EYOWF 2023
EYOWF 2023
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Výběr českých hokejistek do 16 let na Evropském olympijském festivalu mládeže slaví další úspěch. Po nervy drásajícím vítězství nad Švédkami tentokrát porazil Němky 9:1, hattrickem se blýskly kapitánka Viktorie Jílková a Linda Vocetková, která navíc přidala i tři asistence.

Vstup do utkání ale přitom ze strany českého výběru nebyl úplně ideální. České hokejistky sice odcházely po první třetině do šaten s vedením 2:0, s předvedenou hrou ale nebyli spokojení trenéři ani samotné hráčky. „Holky si možná myslely, že to půjde jednodušeji, ale tak to samozřejmě nebylo,“ hledal příčiny neideálního vstupu do zápasu trenér Jan Lucák.

„Po první třetině jsme sice vyhrávaly, ale nebyly jsme úplně spokojené s výkonem. Do druhé třetiny jsme ale vlétly a začaly hrát naši hru, i skóre bylo nakonec jednoznačné,“ hodnotila na úvod zápas s Německem šestibodová Linda Vocetková.

Jedna z lídryň hokejového výběru ve druhém utkání navázala skvělým výkonem na první zápas turnaje, ve kterém Česku vystřelila veledůležitý druhý bod za výhru v samostatných nájezdech proti Švédsku. 

„Hattrick jsem určitě nečekala,“ usmívala se po zápase útočnice prvního útoku. „Každá hráčka určitě vždy doufá, že si dá nějaké góly. Já jsem spíš dnes ale vstala s tím, že vyhrajeme a neřešila jsem, kolik kdo bude mít bodů,“ zůstávala sympaticky pokorná po klání s Německem Vocetková.

České hokejistky jsou před posledním zápasem ve skupině ve výborném rozpoložení. Po dvou výhrách směřují za prvním místem zaručujícím účast ve finále evropské olympiády, kterou loni ve finském Vuokatti ovládly.

„Samozřejmě je to lepší výchozí pozice do posledního zápasu skupiny. Zároveň ale nechceme žádný zápas podcenit, každý zápas je jiný,“ zůstával před posledním kláním ve skupině s Italkami obezřetný i trenér Lucák.

Musíme dobře zregenerovat. Je to jeden den a je to dost náročné. Musíme vstoupit od první třetiny hned s drivem, podporovat se, a jít si jako tým za vítězstvím,“ hlásila před posledním duelem skupiny odhodlaně Vocetková.

Autor: Daniel Gargulák

líbil se ti článek?