Drsné podmínky Keclíkové sedly. Snowboardistka má stříbro z evropské mládežnické olympiády

EYOWF 2023
EYOWF 2023
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Husté sněžení jí vůbec nevadilo. Ba naopak. „Podmínky byly drsné, ale mně vyhovují víc než ty hezké,“ říkala Adéla Keclíková. Na Evropském olympijském festivalu mládeže vybojovala v paralelním obřím slalomu stříbro, rychlejší byla jen Mathilda Scheidová z Německa. „Super, jsem nadšená,“ dodala sedmnáctiletá snowboardistka.

Vzduchem se snášely velké chuchvalce sněhu. „Závod byl těžký, protože neustále sněžilo. Napadlo dvacet, možná pětadvacet centimetrů, takže to byla trochu loterie. Ale nám tyhle těžší podmínky obvykle svědčí, protože jsme zvyklí v nich jezdit. Na dobré pisty se kromě zahraničí moc nedostáváme,“ líčil trenér Tomáš Kolesa. „Doufal jsem, že to dobře dopadne. A dopadlo.“

Keclíková začala se snowboardingem díky rodině. Závodnice z Ostravy zvládla výborně už kvalifikaci. „To je vždycky dobré, protože pak si vybíráte dráhu, což je trochu výhoda. I když tentokrát byly dráhy stejné, takže to bylo asi jedno,“ popisoval trenér.

Sníh se v průběhu dne měnil. „Ale naštěstí teplota byla podobná. Musím poděkovat servismanům ze snowboardcrossu, kteří nám pomohli namazat. Takže nějaké procenta úspěchu jdou za nimi. Super spolupráce,“ dodal Tomáš Kolesa.

Šesté místo si navíc připsal Kryštof Minařík. Do vyřazovacích soubojů postoupili také Sofie Biegelová a Ondřej Tulach. Biegelová skončila celkově jedenáctá, Tulach dvanáctý. Všechny zítra čeká týmová soutěž, v níž nastoupí dvě české dvojice. „Uvidíme, co se podaří,“ dodal trenér, jehož svěřenci fandí dvojnásobné olympijské vítězce v paralelním obřím slalomu Ester Ledecké, s níž mají na památku fotky. „Povedlo se nám potkat se s ní i na kopci při tréninku.“

líbil se ti článek?