Je to ostrý! Max Habanec okomentoval olympijský skatepark

Tokio 2020
Tokio 2020
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Další olympijské sportoviště je otestováno. Na dvacet skateboardistů se zúčastnilo akce ve skateparku, který byl vystavěn speciálně pro olympijské hry v Tokiu. Velkolepý areál si zatím pouze na pláncích prohlédl i český skateboardista Maxim Habanec, který nyní o svou účast na hrách bojuje.

Letos v létě bude mít skateborading na olympijských hrách historickou premiéru. V městském sportovním parku Ariake na břehu Tokijského zálivu byl tak vystavěn úplně nový areál. Jezdci tam najdou všechny možné překážky, které znají ze streetu. A velkou parádou je i obří „bazén“. 

„Skate park v olympijském Tokiu je ostrý. Asi to nejde jinak říct. Překážky jsou dost velké. Největší sekci tvoří šestnáct schodů se zábradlím, takže to není žádná sranda, ale park nabízí dost možností a jsem zvědavý, co tam půjde vymyslet,“ říká Maxim Habanec, který nyní společně s krajanem Martinem Pekem bojuje o účast na hrách v Tokiu.

Do Japonska odcestuje pouze dvacet nejlepších závodníků. Oba čeští jezdci potřebují stáhnout v žebříčku zhruba deset míst, aby mohli na olympiádě startovat.

„Po přičtení bodů z těch mistráků jsme na tom tak nějak podobně. Jsme kolem třicátého místa. Šance je poměrně velká, záleží fakt na posledních závodech,“ říkal Habanec před závody v Iowě, kde o víkendu skončil v semifinále na 25. místě. Poslední šance probít se na hry je přes světový šampionát v Římě, který startuje 30. května.

V Tokio se bude ve skateparku závodit od 25. července do 5. srpna ve dvou disciplínách Street a Park. V úvodu se pojedou dvě jízdy a následně pět samostatných best tricků. Konečný výsledek vznikne součtem čtyř nejvyšších hodnocení z celkových sedmi. O bodování se bude starat oficiální mezinárodní skateboardingová komise.

líbil se ti článek?