„Hokej je sport pro holky. Povolila bych hru do těla,“ říká generální manažerka hokejistek Sadilová

Podcast
Podcast
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Mladá, drobná a energická. Přesně tak vypadá jedna z nejdůležitějších postav ženského hokeje. Pozvání do podcastu Přes Příkop přijala generální manažerka a šéfka ligy ženského hokeje, Tereza Sadilová.

Má ženský hokej respekt? Panují mezi mužským a ženským hokejem stále velké rozdíly? Proč nemají holky na zimáku svojí šatnu? Kde začal přelom v ženském hokeji? Po čem holky nejvíc touží, ale nemůžou to získat?

Rozdíly mezi mužským a ženským hokejem jsou nejen v mediální pozornosti, podmínkách a penězích, ale i v pravidlech. Proč? Bude se někdy v ženském hokeji hrát do těla? Uvažuje se o zrušení mřížek přes obličej? Kde mají Češky prostor pro zlepšení? Jsou dostatečně silné na to, aby vozily medaile z velkých akcí? Jaký přínos má zahraniční trenérka Carla MacLeod a jak těžké bylo jí dostat na tuhle pozici?

Jestli má v Česku někdo dámský hokej pod palcem, tak je to právě Tereza. Co všechno může prozradit z holčičí kabiny? Jak slaví výhru? Co zpívají? Jsou průserářky, nebo ne? Jakou dostávají pozornost od médií? Co je žene dopředu? Kolik českých hráček se dostalo do ženské podoby NHL? Jaká je Terky přidaná hodnota a co se dá očekávat od domácího mistrovství světa v roce 2025? Poslouchejte!

Další díly podcastu Přes Příkop najdete ZDE.

líbil se ti článek?