Florbalisté budou hrát o světový bronz s Lotyšskem

Světové hry 2022
Světové hry 2022
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Čeští florbalisté si po pěti letech zahrají na Světových hrách o třetí příčku. Do bronzového duelu je poslala porážka se Švédskem, jemuž v Birminghamu podlehli poměrem 1:6. V boji o třetí místo vyzvou v úterý v 17.00 českého času Lotyše.

Před českými florbalisty stojí jednoznačný cíl. „Musíme tuto porážku hodit za hlavu, poučit se z našich chyb a kvalitně zregenerovat. Určitě si na poradě něco řekneme. Bude ale důležité to pak přenést do zápasu,” řekl střelec gólu Adam Hemerka.

Důležitý však bude i začátek střetnutí. Oba duely se severskými soupeři ztratili Češi prakticky již v úvodní periodě. „Vstupy do utkání máme solidní. Potřebujeme ale vydržet a hrát celou dobu. Potřebujeme taky vstřelit první gól. To se nám zatím v top zápasech nepovedlo a soupeři pak hráli chytře. Potřebujeme vytěžit víc z tlaku, který jsme měli v obou těch top zápasech, ale nedali jsme gól. Potřebujeme být lepší i v detailech,“ uvedl trenér Jaroslav Berka.

Vždy je pro mě čest reprezentovat Česko! 🇨🇿 | ADAM DELONG
(2:19)

„Určitě musíme lépe vstoupit do prvních dvou třetin. Opět jsme začali pořádně hrát až v té třetí. Musíme od úvodu diktovat tempo hry. To je recept na vítězství,” dodal Adam Hemerka. „Musíme nastoupit podobně jako proti Švédům, ale nesmíme si to nechat utéci a dostat hloupé góly. Musíme naopak myslet na taktické věci a věnovat se jim, nepodcenit nic a ještě lépe se nachystat,” velel pak kapitán Ondřej Němeček.

Naposledy se Češi s Lotyšskem utkali ve čtvrtfinále mistrovství světa v Helsinkách, kde po koncentrovaném výkonu slavili triumf 9:1. Z dosavadních jedenácti duelů jich devět skončilo vítězstvím českého národního týmu. Pouze ve dvou případech se radovali florbalisté z Pobaltí.

Tvrdá dřina?! Přesto je florbal jeho vášeň 😍 | FILIP LANGER
(4:41)

Svěřenci Jaroslava Berky nesmí svého úterního soupeře podcenit. Hned na úvod turnaje dokázali Lotyši vybojovat překvapivou remízu 6:6 se Švédskem, následně si vyšlápli i na Švýcary a na semifinále se navnadili vysokým triumfem nad Thajskem. V boji o finále ale nestačili na zkušenější výběr Finska.

líbil se ti článek?