Fantastický obrat! Hokejisté Moravskoslezského kraje obhájili titul na ODM

ODM 2023
ODM 2023
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

To byla paráda! Hokejisté Moravskoslezského kraje ve finále Olympiády dětí a mládeže prohrávali se soupeři z Plzeňského kraje po dvou třetinách 0:2. Pak ale předvedli svěřenci trenéra Petra Trojana úžasný obrat a na stadionu ve Vrchlabí se radovali po výhře 3:2 z obhajoby titulu.

S nejvyššími ambicemi přijeli hokejisté Moravskoslezského kraje na letošní zimní Olympiádu dětí a mládeže. Vždyť jejich předchůdci poslední ODM v roce 2020 ovládli a oni je chtěli napodobit.

Skupinovou fází prošli hráči ze Slezska hladce. Jednou remizovali s Plzeňským krajem, jinak všechny zápasy vyhráli.  V semifinále se utkali s Libereckým krajem, kde díky velkému tlaku od samého začátku získali už v první třetině třígólový nakonec postoupili do finále po 5:3.

Podařilo se jim to už potřetí v řadě. Čím to je? „Myslím si, že je to tím, že máme možnost většího výběru z více kvalitních klubů. Když se podíváte okolo, máme tam Třinec, Vítkovice, Porubu, Havířov. Prostě těch klubů je tam hodně, takže výběr hráčů z většího počtu klubů je kvalitnější,“ řekl před finále trenér Trojan.

Do rozhodujícího zápasu o zlato vstoupili dva týmy, které proti sobě na ODM už nastoupily a skončilo to remízou 2:2. Celé dvě třetiny tahal za delší provaz výběr Plzeňského kraje a před poslední dvacetiminutovkou vedl 2:0 po gólech Ivana Popoviče a Bena Reisneckera.

Do třetí třetiny však nastoupil úplně jiný tým z Moravskoslezského kraje. Velký obrat odstartoval kapitán Maxmilián Man. Následně dělovkou srovnal Přemysl Trnka a v 59. minutě přišel šťastný odraz a osamocený Dominik Řípa se postaral o vítězný gól. Po závěrečné siréně propukly obrovské oslavy na ledě, a pak i v kabině. 

„Vítězství se rodilo těžce. Říkali jsme si, že po dvou třetinách prohráváte 0:2, tak je jedno, jestli nakonec prohrajete 0:2 nebo 0:6. Trošku jsme tedy proházeli řady, no a ono to přišlo,“ usmíval se autor zlatého gólu Řípa.

Autor: Jan Táborský

líbil se ti článek?