Remíza v hokeji? Kuriózní konec východočeského derby

ODM 2023
ODM 2023
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Napětí se dalo krájet. Hokejové zápasy Pardubic a Hradce Králové v extralize provází vášně na ledu i v hledišti. Jinak tomu nebylo ani během utkání mladších hráčů na zimním stadionu ve Vrchlabí během Olympiádě dětí a mládeže. Východočeské derby skončilo remízou 1:1 a postupu do semifinále se díky lepším výsledkům ve skupině radují hradečtí hokejisté.

Zápas byl vyrovnaný od první třetiny až do závěrečného hvizdu. Utkání provázely velké šance, šarvátky i častá vyloučení. V ochozech vrchlabského zimního stadionu měl ale jasnou početní převahu stejnokroj výpravy Pardubického kraje. Své krajské kolegy přišli podpořit další sportovci a hlasitými pokřiky „Hoši, do toho!“ nebo „Pardubický, Pardubický,“ je hnali k vítězství. „Závody už máme za sebou, tak jsme museli přijít kluky podpořit. Tohle je důležitej zápas, a navíc derby!“ svěřili se lyžaři z Pardubického kraje. 

Úvodní gól zápasu vstřelil v 10. minutě Melichar Kovář z Pardubického kraje. O necelé tři minuty později srovnal na konečných 1:1 hradecký Filip Brzák. „Když jsme vedli 1:0, tak jsme tam měli v oslabení několik samostatnejch úniků v první třetině. Kdyby se nám povedlo odskočit na rozdíl dvou gólů, tak bychom to asi udrželi, ale na ‚kdyby‘ se v hokeji nehraje,“ řekl po utkání pardubický útočník Ondřej Vaško.

Trenér Libor Pivko zhodnotil výkon svých svěřenců pozitivně: „Kluci v utkání nechali všechno. Hráli srdcem, přesně tak, jak jsme si řekli. Srážela nás naše nedisciplinovanost. Zbytečně jsme faulovali, proto se nám nedařilo dostat do tlaku a vstřelit gól. Každopádně musíme před klukama smeknout, hlavně za to, jak bojovali a makali. Byl to hezký hokej.“ 

Ocenil i atmosféru na stadionu: „Podpora fanoušků byla úžasná, chceme jim moc poděkovat. Myslím, že kluci jim to vrátili na ledě. Nechali tam všechno.“ Olympiáda dětí a mládeže je podle něj jeden z nejkrásnějších hokejových turnajů: „Kluci budou na tyhle chvíle vzpomínat. Navíc jsou tu ti nejlepší hráči z celé republiky,“ dodal.

Autor: Martin Bartošek

líbil se ti článek?