Fandila sportovcům a oni ji milovali. Děkujeme za vše, paní Zagorová

NEZAPOMENEME
NEZAPOMENEME
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Její hlas nechyběl snad v žádné sportovní šatně. Čeští olympionici si zamilovali písničky Hany Zagorové a neustále si je pouštěli. Nejdříve jako motivaci před závody, a když se zadařilo, tak i na oslavách.

Hudba pomáhá sportovcům koncentrovat se na výkon i se emočně uvolnit. Právě písnička Hany Zagorové nechyběla v playlistu judisty Lukáše Krpálka, když v Tokiu vyhrál podruhé olympijské hry.

„Já nemám strach ze šedých vlasů. Musím říct, že mi hrála ve sluchátkách hodně, když jsem jezdil autobusem. Tahle písnička byla tady taková hodně oblíbená. Myslím, že večer si ji ještě párkrát vyslechneme,“ usmíval se šampion Krpálek.

Přivítání našich střelců po příletu. Hanka Zagorová gratuluje k fantastickým výsledkům
(03:19)

A v Tokiu zněl olympijskou vesnicí především song Mimořádná linka Praha – Tokio, kterou si po zisku medailí zazpívali v autě i střelci – zlatý Jiří Lipták a stříbrný David Kostelecký. Video s jejich zpěvem pak bavilo internet. A pobavilo i samotnou Hanu Zagorovou, která úspěšným střelcům zavolala.

„Bylo to skvělé. Denně vás sleduji a jste fakt borci,“ vysekla poklonu medailistům slavná umělkyně, která pravidelně fandila českým sportovcům. Po jejím úmrtí 26. srpna 2022 řada z nich vyjádřila na sociálních sítích upřímnou soustrast a smutek z odchodu Hany Zagorové. Paní Zagorová, budete nám chybět. Vaše písně tu s námi ale budou navždy.

líbil se ti článek?