EYOWF 2015: Hokejisté budou hrát o zlato! Souhrn třetího dne

EYOFW 2015
EYOFW 2015
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Národní hokejový tým U17 bude hrát na Evropském olympijském festivalu ve finále. Rozhodla o tom výhra 3:1 nad Slovenskem. Česká výprava tak má jistou první medaili. Finále hokejového turnaje se hraje v pátek 30. ledna od 15:00 a české hráče v něm čeká výběr Ruska.

Reportáž z utkání proti Slovensku najdete zde.

Kousek od medaile byli i čeští sdruženáři, kteří v týmovém závodě obsadili nepopulární čtvrtou příčku. Jedná se o zatím nejlepší umístění české výpravy. Hodnocení jejich závodu i olympijského vystoupení najdete na videu.

V týmech se naopak nedařilo skokanům, kteří byli 8. z 9. zemí. Ve skoku na lyžích budou závodit ještě smíšené týmy – dvě dívky a dva chlapci.

Smíšený závod absolvovali i snowboardcrossaři. Amálie Švábíková a Matouš Koudelka postoupili do čtvrtfinále, kde skončili 3. a celkově tak obsadili 9. místo.

Adam Počinek a Kateřina Louthanová závod nedokončili osmifinále, když Adam před třetí klopenou zatáčkou upadl a byl převezen do nemocnice na pozorování. K týmu by se měl opět připojit ve čtvrtek.

Svoji olympijskou soutěž za sebou mají krasobruslaři, kteří se prezentovali solidními výkony a oba se umístili v první desítce. Petr Kotlařík skončil 6., jeho kolegyně Anna Dušková 8.

Nejlepší z českých dívek v běhu na lyžích na 5 km volně byla 20. Kateřina Janatová, mezi chlapci na trati 7,5 km doběhl 11. Lukáš Slavík.

V biatlonové stíhačce je nejlepší z Čechů 23. Štvrtecký, mezi dívkami se nejlépe umístila 29. Markéta Davidová.

Kompletní výsledky najdete zde.

líbil se ti článek?