Druhá medaile! Stříbro! A zase Jarolím!

Světové hry 2017
Světové hry 2017
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Český plavec Jakub Jarolím má druhou medaili ze Světových her ve Vratislavi. Na trati 50 metrů kraul bifins, s dvěma ploutvemi a šnorchlem, obsadil druhé místo v času 19,08 sekundy a k pátečnímu bronzu z dvakrát tak dlouhé trati přidal stříbro! Vyhrál Rus Andrej Arbuzov (18,55)

Jarolím přitom v závodu na 50 metrů kraul vůbec neměl být. Jenomže den před závodem organizátoři obdrželi dvě omluvenky od soupeřů a český plavec byl náhradníkem. Pro medaili si doplaval opět v první dráze, stejně jako na stometrové trati.

"Je to neskutečné, pro mě naprosto velké překvapení. Až se mě někdo bude ptát, tak tento zážitek byl pro mě největší šok v životě," komentoval závod Jarolím, který si po dvou letech vyrovnal osobní rekord. "Poslední rok jsem to jezdil strašně," usmál se. Psychicky mu pomohlo, že už jednu medaili měl. "Ukázalo se, že jsem byl v pohodě, že jsem neměl co ztratit," souhlasil.

Od začátku do konce závodu nedýchal, jen na 15 metrech udělal jeden nádech. "A pak rychle do cíle. Na padesátce není moc prostoru na taktiku, tam to člověk musí napálit," pravil. Když dohmátl, zaradoval se až po chvíli. "Měl jsem pocit, že ten výjezd byl delší," upozornil na skutečnost, že na patnácti metrech se podle pravidel musí po startu vynořit. "Naštěstí to bylo akorát," uvedl.

Sotva přišel po závodu na tribunu, přijímal gratulace od všech kamarádů, přítelkyně i rodičů. Focení mezi zhruba dvacítkou fanoušků odděných do stejných triček s vlajkou nebralo konce. "Když se člověk podívá na tu tribunu, vidí všechny fanoušky, rodinu, je to super. Neskutečný zážitek," doplnil.

Druhá česká plavkyně Zuzana Svozilová skončila v závodu na 400 metrů s jednou ploutví a šnorchlem šestá v českém rekordu 3:20,86 sekundy.

líbil se ti článek?