Čtvrtý závod, třetí zlato. Erik Heczko na ODM kraluje orientačnímu běhu

ODM 2022
ODM 2022
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Kdepak, ani úmorné vedro mu jeho plány nezkřížilo. Erik Heczko z Libereckého kraje si na Olympiádě dětí a mládeže v Olomouckém kraji doběhl ve sprinterském závodě v orientačním běhu pro zlato. Úspěšně tak navázal na své triumfy z roku 2019. „Vedro bylo v pohodě. Hodně jsem se na startu napil a pak už to bylo dobré. Nejtěžší byl určitě konec,“ hodnotil.

S těžkostmi na trati se popral s lehkostí. I přes zaváhání v úvodu závodu, kdy probíhal prvním mezičase na pátém místě, nakonec zvítězil. „Ze začátku jsem měl pár špatných voleb, ale na konci jsem vše dohnal. Těžké také bylo nenaběhnout do takových malých keříků,“ popisoval mladý talent.

Heczko bezpochyby patří k největším sportovním nadějím Libereckého kraje. Už na Olympiádě dětí a mládeže 2019 získal dvě zlaté medaile. Tehdy už v první závodě doběhl jednoznačně první, avšak o prvenství ho připravilo špatné oražení kontroly v půlce trati. Liberecký orientační běžec ale dlouho nesmutnil, v následujících dnech totiž získal zlato z běhu na krátkou trať a byl také hlavním strůjcem triumfu smíšené štafety.

#ODM2022: ZAHÁJENA! 🔥
(1:36)

Ani letos není jediným medailistou Severočechů v orientačním běhu. Na druhém místě skončila o rok mladší mistryně České republiky ze smíšených štafet Matilda Tomášková. Výběr z města pod Ještědem se tak může radovat ze zisku prvních medailí, navíc před běžci jsou ještě další disciplíny, v nichž mají velkou šanci na úspěch.

Autor: Michal Jonáš

líbil se ti článek?