Česká mincovna podporuje olympijský tým i sportování dětí

Česká mincovna
Česká mincovna
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Razíme tradiční hodnoty a naše dílo oceňuje celá Česká republika. To je heslo České mincovny, nového dodavatele Českého olympijského týmu. „Spolupracujeme již dlouhodobě, ale nyní se stáváme oficiálně podporovatelem Českého olympijského výboru a sportovců, kteří nás reprezentují na olympiádách. Nyní tedy budeme razit také olympijské hodnoty,“ řekl Michal Drtina, místopředseda představenstva České mincovny.

„Vyrábíme oběživo, kovová platidla České republiky. Možná právě proto silně vnímáme, že některé věci nelze koupit. Proto se těšíme, že budeme podporovat také pohyb dětí. To je to totiž nejlepší investice do zdraví,“ dodal Drtina.

Česká mincovna připravuje pro všechny účastníky olympiády stříbrné pamětní medaile, které jim připomínají vrcholnou sportovní událost. „Pro každého sportovce znamená dostat se na olympijské hry splněný sen. Na tenhle unikátní zážitek nikdy nezapomenou. Proto si vážíme podpory a spolupráce s Českou mincovnou, která pomáhá ten úžasný olympijský zážitek uchovat v podobě pamětních medailí,“ uvedla Petra Šubrtová, ředitelka marketingu Českého olympijského výboru.

Česká mincovna podpoří také školní sportovní projekt Sazka Olympijský víceboj, pro který bude vyrábět Odznaky všestrannosti. “Je pro nás důležité, že v rámci nové spolupráce myslí Česká mincovna i na motivaci českých dětí k pohybu, což je i pro Český olympijský výbor dlouhodobě zásadním tématem,“ doplňuje Richard Adamec, manažer projektu Sazka Olympijský víceboj.

"Odznak všestrannosti má pro děti hodnotu díky tomu, že musí vynaložit úsilí pro jeho zisk. Nyní bude odznak mít díky novému partnerovi také exkluzivní provedení,“ těší Adamce.

Mincovnictví má na území Česka více než tisíciletou tradici, na kterou Česká mincovna z Jablonce nad Nisou úspěšně navazuje. S láskou k řemeslu razí už více než čtvrt století pamětní mince a medaile věnované historii, umění či významným kulturním nebo sportovním osobnostem.

líbil se ti článek?