Bronzový den v Györu. Kanoisté mají tři medaile, další přidal judista Svoboda

EYOF 2017
EYOF 2017
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Sbírka českých medailí na Evropském olympijském festivalu mládeže (EYOF) v Györu se ve středu rozrostla o čtyři bronzy. Tři z nich vybojovali rychlostní kanoisté na tratích 500 metrů: v kategorii C1 si pro cenný kov dojel Jiří Minařík, jenž uspěl i v mixu s Denisou Řáhovou. V ženském deblkajaku se dařilo Kateřině Zárubové s Adélou Házovou. A úspěšný den zakončil judista Jan Svoboda ve váhové kategorii do 60 kilogramů.

Česká výprava tak má na svém kontě už pět bronzových medailí. O tu první se v úterý postaral plavec Jan Čejka, který byl třetí v disciplíně 100 metrů znak.

Rychlostní kanoisté museli ve středu bojovat i s hustým deštěm a větrem, který odložil odpolední finálové starty o více než půl hodiny. Nakonec ale i podle slov trenéra Tomáše Charváta uspěli nad očekávání.

„Tři medaile v první finálový den jsou pro nás jednoznačně velkým úspěchem. Překvapila především smíšená deblkanoe, která postoupila ze semifinále posledním časem, což už byl sám o sobě pěkný výsledek.“

Na čtvrtečním programu jsou ještě distance na 200 metrů ve všech kategoriích, kde trenéři znovu věří ženskému deblkajaku. „Snad se nám ještě sbírku podaří navýšit, byla by to velká paráda,“ dodal Charvát.

Radují se i judisté, kteří mají bronz zásluhou Jana Svobody v kategorii do 60 kilogramů. Talentovaný judista v bitvě o medaili porazil Izraelce Yaira Elkinda na ipon.

„Tohle je zatím můj vrchol kariéry, medaile si ohromně vážím. Měl jsem celkem těžký los, musel jsem jít i přes opravy. Ale nakonec to klaplo, celkově se mi tady pralo hodně dobře,“ řekl Svoboda.

Průběžně aktualizovanou fotogalerii najdete ZDE.

Novinky nejen ze zákulisí nezapomeňte sledovat i na našich komunikačních kanálech!

líbil se ti článek?