Bronzové atletické vábení. Parohová s Víchem mají olympijské medaile

EYOF 2022
EYOF 2022
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

To byl kvapík. V rychlém sledu přibyly ve středu do české výpravy další dvě atletické medaile. Na Evropském olympijském festivalu mládeže v Banské Bystrici uspěli sprinterka Ester Parohová ve finále na 100 metrů a desetibojař Milan Vích. Oba shodně vybojovali bronz. „Je to super, ale myslím si, že jsem měla rozhodně na víc,“ hodnotila Parohová.

„Nebyl to rozhodně špatný běh, ale doufám, že to příště bude lepší,“ dodala ještě patnáctiletá rodačka z Děčína.

Taky pardubický Milan Vích už má na svém kontě lepší víceboj, konečných 6604 bodů mu však na radosti nijak neubralo. „Je obrovská. Tohle je moje první velká akce a jsem rád, že jsem takhle dopadl,“ popisoval v cíli závěrečné patnáctistovky. „Nejvíc jsem spokojený asi s oštěpem, ten se mi povedl před patnáctistovkou úplně nádherně. Krásnej osobáček.“

Kdybych ale zaběhla kvalitněji, tak to první, druhé místo klidně mohlo být.

Evropský olympijský festival mládeže oba nadchl. „Je to tady moc fajn, ta atmosféra, ty lidi, rozhodně hezké,“ líčila Parohová. „Je tady nádherná atmosféra. Něco úplně jiného než na závodech v Česku,“ uvažoval Vích.

Zároveň si připustili i pár slabších okamžiků. „Zvedla jsem moc rychle hlavu po startu a cítila, že hodně padám dozadu. Jsem ráda, že jsem to dotáhla. Kdybych ale zaběhla kvalitněji, tak to první, druhé místo klidně mohlo být,“ ujistila Parohová.

Vích si zase při patnáctistovce spíš hlídal stříbrnou pozici. „Už jsem byl úplně rozlámaný. Je ale pravda, že já ani nevím, kde v ní mám limity, takže se takhle testuju,“ dodal bronzový medailista s úsměvem.

líbil se ti článek?