Atmosféra? Katar ukázal, že pořádat MS v jednom městě je skvělé, říká reportér Kubásek

Podcast
Podcast
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Dolar, libra, rubl, lira, tolar, euro. Takto netradičně začal nový díl podcastu Přes Příkop, do kterého zavítal komentátor České televize Petr Kubásek, jež se právě vrátil z probíhajícího fotbalového šampionátu v Kataru. Proč začal podcast netradičně?

Jak se Petr připravuje na komentování? Jak se probojoval v televizi k fotbalu a má na starosti i jiné sporty? Jak moc pomáhá, když člověk mluví o sportu, jehož je fanoušek?

Nejvíce jsme se věnovali světovému šampionátu v Kataru, kde sám Petr několik dní byl. Stihl na místě něco jiného kromě práce? Co se mu jako první vybaví při vzpomínkách na Katar? Jaká je šance se na tak velké akci přiblížit k největším hvězdám? Jakou úroveň a styl fanoušků zažil na místě? Jak tam vypadá infrastruktura a stadiony a co s nimi mají v plánu po ukončení MS? Dá se s místními mluvit o fotbale?

Ke konci rozhovoru jsme více rozebrali samotné dění na hřišti. Z jakého týmu je nejvíce nadšen a zachytil nějakého vycházejícího obra? Co říká na účinnost VARu a na dlouhé nastavovaní, které vystihuje šampionát? Jak Petr hledí na fotbal jako „náboženský” prvek? V čem bude fotbal nový po Kataru? Dozvíte se!

líbil se ti článek?