Nejlepší vydří dráhu vymyslela třída z Písku. Startuje poslední etapa programu pro školy!

ODM 2024
ODM 2024
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Vydra Sunny už ví, jaká výzva před ní stojí! Nejlepší překážkovou dráhu pro maskota Olympiády dětí a mládeže 2024 v rámci doprovodného programu pro školy Jihočeského kraje sestavili žáci ze Základní školy Josefa Kajetána Tyla a přidružených mateřských škol v Písku. Pro svoji třídu tak získali Olympijský trénink!

Celkem se do třetí etapy zapojilo 48 škol, které zaslaly 82 vydřích drah. Oceněno bylo pět nejlepších. Porota hodnotila pestrost, zapojení všech žáků třídy i atmosféru. Bonusové body se rozdávaly za zpracování videa, umístění loga akce či za využití netradičních pomůcek a předmětů.

Vedle vítězné školy z Písku se na nezapomenutelný sportovní zážitek v podobě Olympijského tréninku mohou v prvním týdnu v červnu těšit SSRV Třeboň E1, Základní škola Grunwaldova, Základní škola praktická, Třeboň a ZŠ Máj I. Všichni žáci se pod dohledem trenérů i známého sportovce zapojí do pestrých, často doposud nevyzkoušených aktivit a navíc přijede také vydra a vyzkouší si dráhu, kterou pro ni třída připravila.

Ukaž jak budeš fandit!

A jelikož už se Olympiáda dětí a mládeže v Jihočeském kraji blíží, je potřeba se vybavit na fandění a povzbuzování mladých sportovců. Cílem čtvrté, a také poslední, etapy doprovodného programu pro školy Jihočeského kraje je vyrobit fandítko. Může to být například transparent nebo předmět, který dělá hluk a zároveň obsahuje logo akce, nebo alespoň grafický prvek související s ODM.

Jaká jsou pravidla? Fandítko může vyrobit žák individuálně, nebo i parta kamarádů ve skupince. Zástupce školy vyhodnotí nejlepší práce a maximálně tři nejlepší zašle na e-mail [email protected]. Pět nejkreativnějších fandítek vyhraje výtvarný balíček značky Koh-i-noor pro celou třídu v hodnotě 6 000 Kč.

líbil se ti článek?