Ještě více olympiády! Český olympijský tým získal vysílací práva od Discovery

Peking 2022
Peking 2022
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Velký krok pro Český olympijský tým, a především skvělá zpráva pro české sportovní fanoušky. Během únorových zimních her v Pekingu 2022 bude na sociálních sítích Českého olympijského týmu a v rámci projektu czechteam.tv možné sledovat také záběry přímo z olympijských sportovišť. Český olympijský tým totiž získal pro tyto hry vysílací práva od televizní společnosti Discovery. Historicky poprvé tak bude možné v prostředí sociálních sítí sdílet záběry s českými olympioniky přímo ze závodišť.

Jízdy Ester Ledecké ze svahu na prkně i na lyžích, nejlepší momenty z biatlonových závodů Markéty Davidové nebo přehled nejkrásnějších gólů českých hokejistek a hokejistů. Tohle všechno, a ještě více, uvidíte od 4. února, kdy začínají zimní hry v Pekingu, na sociálních sítích Českého olympijského týmu a v rámci projektu czechteam.tv.

„Děláme vše pro naše fanoušky. Chceme, aby se k nim dostalo co nejvíce olympijského obsahu a neunikl jim žádný důležitý moment,“ vysvětlil Tomáš Houska, šéf digitální komunikace Českého olympijského týmu, proč se ČOV rozhodl získat vysílací práva.

Klíčoví partneři

„Díky partnerům Českého olympijského týmu jsme zajistili finance a fanouškům tak budeme moci nabídnout vybrané olympijské záběry přímo ze sportovišť na czechteam.tv i sociálních sítích,“ uvedl Houska.

Vysílací práva na olympijské hry vlastní pro Evropu televizní společnost Discovery Channel, ta je také vysílá na kanálech Eurosportu či streamovací službě Eurosport Player a discovery+.

Českým divákům zprostředkovává olympijské hry tradičně již od roku 1956 Česká televize, která má vysílací práva až do her v Paříži 2024. Jediným rozhlasovým vysílatelem olympijských her na našem území je pak Český rozhlas.

„Česká televize a Český rozhlas jsou dlouhodobými partnery Českého olympijského týmu a z našich výzkumů víme, že jsou naprosto klíčoví pro prezentaci olympiády a českých sportovců. Na hry posílají největší zpravodajské týmy a sledují českou stopu napříč všemi sporty,“ upozornil Houska. „Současný stav vysílacích licencí jim ale neumožňuje pracovat s obsahem v digitálu tak, jak by si přáli i oni. Našli jsme možnost, jak doplnit jejich obsah a doručit lidem i v online prostředí krátké sestřihy a momenty her skrze naše komunikační kanály.“

líbil se ti článek?