Trefa do bronzu!

Světové hry 2017
Světové hry 2017
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Terénní lukostřelkyně Martina Macková vybojovala na Světových hrách bronzovou medaili v disciplíně holý luk. V duelu o cenný kov jasně porazila Slovinku TInu Gutmanovou 51:41. Česká výprava má ze Světových her už šest medailí.

Mackové se nevydařilo semifinále, v němž nastřílela pouze 39 bodů a prohrála s Italkou Cinzií Nozigliaovou, pozdější vítězkou. V boji o bronz se ale české lukostřelkyni už dařilo, nastřílela kvalitních 51 bodů a nedala soupeřce šanci. Svým výkonem by soutěž vyhrála, neboť finálový výkon Nozigliaové byl 49 bodů.

"To semifinále jsem si prohrála sama, byla jsem strašně nervózní. To se mi vůbec nedařilo," uznala Macková. "Před bojem o medaili jsem si ale řekla, že si půjdu prostě pěkně zastřílet a povedlo se to. Ten výkon 51 bodů je opravdu už docela dobrý. Jsem moc ráda a šťastná, to je pro mě obrovský úspěch," uvedla. Její medaile je prvním cenným kovem v kariéře na světové úrovni, doma má Macková ještě zlato z ME v roce 2015.

Macková pracuje zároveň jako generální sekretář lukostřeleckého svazu, k tomu ještě trénuje malé děti. "Na svazu pracuji posledních sedm let, takže můj život je momentáln lukostřelba, ale už chci začít dělat také něco jihého," pousmála se Macková.

líbil se ti článek?