Florbalisté bojovali, ale s Finy nakonec prohráli 2:4

Světové hry 2017
Světové hry 2017
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Český tým se o překvapení v úvodním zápasu Světových her v polské Vratislavi nepostaral a prohrál s úřadujícími mistry světa z Finska 2:4, přestože ještě v polovině zápasu vedl 2:1. Čeští reprezentanti dokázali s favoritem držet krok úvodní dvě třetiny, ale dva góly v závěrečné části znamenaly prohru.

Čeští florbalisté se dostali do vedení jako první, když se trefil Daniel Šebek. Po rychlé brance se tempo zvýšilo a české vedení dlouho nevydrželo. Po nepovedené přihrávce se dostali Finové do bleskového protiútoku, kterého využili. Velkou šanci na vstřelení branky měli Češi v podobě několika přesilovek, ani jednu v první třetině ale nevyužili, naopak se chvílemi dokonce sami stávali bránícím týmem.

„Prosadit se proti Finům, byť v přesilovkách, je velice těžké, je to jeden z nejlepších týmů světa. Ale i tak nevím, co se stalo. Trénovali jsme to, možná to chce víc pohybu a víc střelby, ale určitě se na to ještě zaměříme, protože tři přesilovky a žádný gól, to je špatné,“ hodnotil nejlepší hráč utkání Beneš.

Zpět do vedení poslal Čechy až ve druhé třetině Radek Valeš. Následovalo další finské vyloučení, ani tato přesilovka ale nepřinesla gól. Navíc Finové ještě před koncem druhé třetiny opět srovnali. Seveřané se poprvé do vedení dostali v šesté minutě poslední třetiny. Nepříznivý vývoj utkání se český tým snažil zvrátit odvoláním brankáře v posledních dvou minutách utkání. Finy se povedlo dostat pod tlak, který však gól nepřinesl a Finové naopak vítězství potvrdili gólem do prázdné branky.

Zklamání českého týmu nezastíral ani Beneš: „Je to prohra. Na tom nic nezmění ani vědomí, že ten výkon nebyl vůbec špatný. Bohužel, stalo se, ale snad se to stalo ještě ve správnou chvíli, protože v play-off už nebude kam couvnout. Ze zápasu si odneseme jen to pozitivní. Výkon byl dobrý, hrálo se v dobrém tempu, bojovnost tam také byla. Nesmíme myslet na tu prohru, už s tím nic neuděláme.“

Další utkání odehrají Češi v pátek od 17:30 proti Polsku. Zápas bude možné sledovat na webu České televize.

líbil se ti článek?