DESET nejčtenějších článků roku: Televizní přeřeky i představení nečekané vítězky Wimbledonu!

Olympijské příběhy
Olympijské příběhy
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

To byl rok! Pojďte se s námi podívat, které články vás letos nejvíce zaujaly na našem webu olympijskytym.cz.

V červenci šokovala svět tenistka Markéta Vondroušová, která jako první nenasazená hráčka v historii ovládla legendární Wimbledon a vyhrála i prestižní anketu Sportovec roku. Na webu jsme pak stříbrnou olympioničku z Tokia představili všem fanouškům.

Podzim a zima patřil na televizních obrazovkách taneční souteži StarDance, která trhala rekordy sledovanosti České televize. Připomeňte si úspěšnou cestu do finále olympioniků Evky AdamczykovéVávry Hradilka.

Připomněli jsme si i sportovce Emericha Ratha, který byl V Československu i celé tehdejší Evropě celebritou! Provozoval mnoho sportů a zúčastnil se velkých akcí počínaje olympijskými hrami, na kterých startoval dvakrát, a konče ikonickým závodem na 10 kilometrů Běchovice – Praha, jenž běžel bez bot ještě v 71 letech.

Některé děti se nehýbou kvůli prostředí a ne, protože by nechtěly. Rodina má v drtivé míře zásadní vliv. O tom hovořil docent Tomáš Perič, který kromě jiného analyzuje data ze školního projektu Olympijský víceboj.

Sedm zlatých olympijských medailí udělalo z Věry Čáslavské jednu z nejúspěšnějších olympioniček všech dob. Ale jenom to by jí k celosvětové popularitě nestačilo. Jak se o ní vlastně psalo v zahraničí?

Na patálie za mikrofonem vzpomíná s humorem. Nerve si vlasy, když slyší vlastní přešlap. Spíš se zasměje a na vtipný moment s odstupem času rád vzpomíná. „Patří to k naší profesi, nejsme roboti,“ říká televizní komentátor a moderátor Petr Vichnar, který letos oslavil 70. narozeniny.

Po devíti letech slavnostně převzaly bronzové olympijské medaile ze Soči 2014 české biatlonistky. Před kulisou zhruba 30 tisíc lidí při Světovém poháru v Novém Městě na Moravě zažily dojemnou atmosféru.

Plošné testování tělesné zdatnosti dětí České školní inspekce, které proběhlo po více než 30 letech, potvrdilo výsledky každoročního měření projektu Olympijský víceboj. Zdatnost dětí se zhoršuje od druhého stupně základních škol, největší propad je u chlapců.

„Srdce je jediný orgán, jehož činnost vnímáme, i když je zdravé.” Na motorce do studia podcastu Přes Příkop dorazil kardiochirurg a člen Českého klubu fair play ČOV, profesor Jan Pirk. Který sport vnímá jako zdravý, a který naopak jako nezdravý?

V Paříži se učil od nejlepších. Ve stejném městě se 26. července 2024 pokusí oslnit celý svět. Český olympijský tým a jeho oficiální partner ALPINE PRO spojili síly s designérem Janem Černým, který navrhne kolekci oblečení českého týmu pro slavnostní zahájení olympijských her ve francouzské metropoli.

líbil se ti článek?