Zlato, stříbro i bronz! Čeští atleti stylově zakončili Evropský olympijský festival mládeže

EYOF 2023
EYOF 2023
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Dominovali! Čeští atleti ovládli celkové hodnocení Evropského olympijského festivalu mládeže (EYOF). Poslední den se ve slovinském Mariboru radovali z kompletní sbírky medailí. Zlato vyhrála na osmistovce Adéla Holubová, stříbrný byl diskař David Jarolímek a pro bronz si doběhla dívčí štafeta.

Nejlepší atletická reprezentace na EYOF 2023? Ta česká! Celkem získala jedenáct medailí z toho sedm zlatých, tři stříbrné a bronz. O poslední příděl cenných kovů se postarala půlkařka Adéla Holubová, která si pohlídala závěr závodu a svým soupeřkám 250 metrů před cílem doslova utekla. Časomíra se zastavila u jejího jména na čase 2:06.14.

„Ještě bych to zvládla líp, ale čtyři dny jsem ležela v posteli s teplotou a měla jsem strach, že nenastoupím. Bylo mi hrozně blbě, ale vyšlo to,“ radovala se patnáctiletá atletka se zlatem na krku.

Stříbro senzačně vybojoval diskař David Jarolímek. Dlouho se držel na 2. místě, ale následně se propadl až na 4. místo. Posledním hodem do vzdálenosti 60.05 metru si zajistil medaili. „Šel jsem tam s tím, že chci všechno nebo nic, a prostě jsem to tam narval. Pak jsem držel slzy,“ prozradil Jarolímek, jehož porazil pouze Francouz Conjungo-Taumhas výkonem 61.71 metru.

České medailové žně zakončila štafeta děvčat ve složení Ester Parohová, Viktorie Jánská, Terezie Táborská a Eliška Kramešová, která si doběhla si pro bronz v národním dorosteneckém rekordu 2:07.16. „V reprezentaci jsme měli se štafetami problémy, ale jsem ráda, že se nám tady podařilo uspět,“ řekla Parohová, která získala už loni bronz na EYOF v Banské Bystrici v závodě na 100 metrů.

líbil se ti článek?