Za olympijské zlato vděčím manželovi. Já chtěla skončit dřív, říká střelkyně Emmons

Podcast
Podcast
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Střelbu má jak v rukou, tak v srdci. Přesto by nabídku stát se armádním sniperem odmítla. Do podcastu Přes Příkop zavítala olympijská vítězka a mistryně světa i Evropy ve sportovní střelbě, Kateřina Emmons. Jak se seznámila s manželem Mattem? Čím jí její muž pomohl, aby neukončila předčasně kariéru? Co byla její výhoda v závodech oproti konkurenci?

Trojnásobná olympijská medailistka (zlato-stříbro-bronz) Kateřina Emmons je držitelkou olympijského rekordu ve střelbě ze vzduchovky, který už nikdy nikdo nepřekoná. Jakto? Co je vůbec sportovní střelba a jak malý terčík musíte trefit? Proč to Kateřina vnímá jako vytrvalostní sport?

Stalo se jí někdy, že tělo a hlava provede něco, nad čím sama nemá kontrolu? Jak vypadá fyzická příprava? Je potřeba i spolupráce s psychologem? Kolik stojí špičkové zbraně? V čem je specifické oblečení?

Společně s manželem Mattem spolupracují s českou biatlonovou reprezentací. V čem přesně jí pomáhají? Jak moc je podobná sportovní střelba té biatlonové? Co Kateřinu v budoucnu čeká, schází jí něco?

Poslouchejte každý týden podcast Přes Příkop.

Kateřina Emmons
17. 11. 1983, Plzěň
Sportovní střelba
Počet zlatých medailí
1
Počet stříbrných medailí
1
Počet bronzových medailí
1
líbil se ti článek?