Vlajkonoška Čežíková následuje olympijskou cestu: Byl to můj dětský sen

ODM 2022
ODM 2022
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Saně na programu Olympiády dětí a mládeže chybí, a tak se kvalifikovala rovnou na zimní Olympijské hry mládeže v Lausanne 2020. „Zúčastnit se juniorské olympiády byl můj sen už od dětství, proto na Lausanne moc ráda vzpomínám,“ říká Anička Čežíková, která v neděli při slavnostním zahájení Olympiády dětí a mládeže přivedla na plochu Androva stadionu v Olomouci výpravu ústeckého kraje.

Olympijskou cestu následovala i později, když si svými výkony vybojovala účast na zimních olympijských hrách v Pekingu 2022. „Tam jsem měla možnost zažít pravou olympijskou atmosféru." První zkušenost mezi „dospělými” však vzbudila v mladé sáňkařce smíšené pocity. Se svými výkony totiž nebyla na sto procent spokojená.

Nyní, s odstupem pár měsíců, má prý stále pocit, že závod možná mohla zajet lépe. Zároveň si mnohem více uvědomuje, že už samotná účast na olympijských hrách je obrovským úspěchem, z něhož se může radovat.

Nyní už se Anna pilně připravuje na další sezonu. Věnuje se sice zimnímu sportu, ale ani v létě rozhodně nemá volno. Závodí na kolečkových saních a také se věnuje letní fyzické přípravě – pro sáňkaře je klíčový především silový trénink zaměřený zejména na ruce a záda.

Návštěva ODM na pozici vlajkonošky Ústeckého kraje je tak pro Čežíkovou příjemným zpestřením nabitého tréninkového programu. Nabídku nést vlajku výpravy přijala ráda a na setkání s mladými sportovci se těšila. Z nabídky aktivit, které v průběhu tohoto týdne v Olomouci uvidíme, ji nejvíc zajímá volejbal a florbal. 

A co by Anna všem mladým sportovcům vzkázala? Hlavně aby neměli trému, olympiádu si užili a aby jim pohyb i nadále dělal radost!

Autor: Lucie Rudolecká

líbil se ti článek?