Úspěšná obhajoba! České hokejistky slaví zlato z evropského olympijského festivalu

EYOWF 2023
EYOWF 2023
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Šampionky! České hokejistky na Evropském olympijském festivalu mládeže obhájily po výhře 4:1 nad Slovenskem zlaté medaile, a přispěly k historickému úspěchu české výpravy v počtu získaných medailí na evropském festivalu mládeže.

České hokejistky od začátku finále plnily pokyny trenérů a za zlatou medailé si šly se vší vervou. Nejmladší výběr hokejových reprezentantek předvedl ve federálním derby parádní výkon a po výhře 4:1 mohl slavit zlato. „Pocity jsou super. Jsme nadšení. Obrovské poděkování patří všem hráčkám i realizačnímu týmu. Od začátku jsme si šli za jasným cílem. jsem rád, že jsme to dotáhli do zlatého vítězného konce,” řekl po vítězném utkání kouč Martin Cimrman.

Celý turnaj zlatý tým českých hokejistek táhl za jeden provaz, což se v konečném zúčtování ukázalo jako jeden z klíčových faktorů. „Bylo to famózní, poslední zápas z naší strany úplně exkluzivní, velmi dobře odehraný. Je to takový malý hokejový zázrak, protože my jsme se před EYOF sešli teprve podruhé v sezóně,” připomínal těžkosti s přípravnou na Evropský olympijský festival trenér Jan Lucák.

A je rekordní! 🔥 Na Evropském olympijském festivalu mládeže to zase cinklo a hned čtyřikrát za den! 🤟🏻 Česká výprava...

Zveřejnil(a) Český olympijský tým dne Pátek 27. ledna 2023

Útočnice národního týmu Julie Jebousková si kromě nejcennějšího kovu odváží i nespočet zážitků, které v úžasné partě se spoluhráčkami zažily. „Všichni si to budeme pamatovat, tady tyhle vzpomínky jsou vždy nejkrásnější. Teď musím ale trochu zabrat ve škole, tam to trochu vázne, jak jsme byli dlouho pryč,” usmívala se ihned po finálovém duelu šťastná Jebousková.

Autor: Daniel Gargulák

líbil se ti článek?