To bude pohoda! Jak prožijí Vánoce olympijští medailisté z Tokia?

#OLYMPIJSKY
#OLYMPIJSKY
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Už se nemohou dočkat až usednou ke štědrovečernímu stolu s rodinou a dopřejí si jedinečné chvíle pohody a klidu. Pět olympijských medailistů z Tokia prozradilo, jak stráví nejkrásnější dny v roce.

Krásnou tradici dodržuje každý rok zlatý střelec Jiří Lipták. „Chodíme s dětmi krmit zvěř na Štědrý den do lesa. A moc se těším, že si tyhle tři sváteční dny užiji pouze s rodinou,“ usmíval se Lipták, který s nejbližšími vyrazí v lednu na hory. „Po dvou letech si na svahu konečně zase zalyžujeme.“

Další hrdina z Tokia David Kostelecký, který s kamarádem Liptákem bojoval ve finále o zlato se také těší na rodinou idylku. Ale u stromečku bude mít hodně veselo. „Mám tři ještě poměrně malé děti, takže doma to bude divoké, ale moc se na to těším, že si oddechnu.“

Rodinu o dvou dětech má zlatý vodní slalomář Jiří Prskavec, který byl v posledních dnech v jednom kole. „Ozdobil jsem světýlky dům, ale jak napadl sníh, tak mi polovinu z nich strhnu. Stromeček jsem koupil, ale přípravy na Vánoce jsem moc nestíhal. Kluci byli nemocní, žena měla jiné povinnosti,“ prozradil dvojnásobný olympijský medailista.

Jeho velký kamarád judista Lukáš Krpálek se přes Vánoce nejvíce kochá pohledem na svou dceru a syna. „Vždyť s dětmi je to to nejkrásnější, co může být, vidět ten jejich úsměv. Potrpím si na vánoční pohodu doma s rodinou. O svátcích navštívíme i moji rodinu na Vysočině,“ řekl zlatý medailista z Japonska.

CZECHTEAM rozdává vánoční radost!🎁 Jedeme za Maruškou...
(4:33)

Stříbrný oštěpař z Tokia Jakub Vadlejch se na Vánoce těší, ale ještě víc se těší na rok 2022. „Žena je v šestém měsíci. Narodí se nám holčička, kterou jsme vždycky chtěl,“ zářil štěstím atlet.

líbil se ti článek?