Světové hry, osmý den: Češi mají třetí medaili! Získali ji kanoisté

Světové hry 2013
Světové hry 2013
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Kanoisté pravidelně vozí medaile ze všech velkých sportovních akcí. Nejinak tomu je i na Světových hrách v kolumbijském Cali. Tomáš Ježek a Jiří Mládek vybojovali stříbrné medaile v kanoistickém maratonu.

Český double-kajak šel do závodu s jasný cílem. Získat medaili ze Světových her. „Chtěli jsme se déle držet s Maďary, kteří vyhráli, ale prostě jsme na ně neměli. Od třetích Němců jsme si drželi odstup po celý závod, ale nebylo to jednoduché. Druhé místo jsme si vydřeli, konkurence na medailových místech byla veliká, takže jsme za stříbro rádi,“ zhodnotil výkon Jiří Mládek.

Mládek jel na lodi spolu se čtyřicetiletým kanoistickém matadorem Tomášem Ježkem, který se věnuje i trénování. „Říká, že to byl jeho poslední závod a poslední sezóna, ale já mu to nevěřím. Miluje vodu, závodění a miluje tu hroznou dřinu,“ smál se Mládek.

Tato posádka se dala dohromady jen kvůli Světovým hrám. Mládek se spíše specializuje na kratší závody, než je právě kanoistický maraton. Zato Ježek byl ve čtyřiceti letech nejzkušenější borcem na trati. „Jsem rád, že máme medaili ze Světových her. Naše disciplína je tu poprvé, tak nevím, kam tento úspěch zařadit. Asi si toho budeme vážit ještě víc až s odstupem času,“ prohlásil Ježek. 

Druhá česká dvojice kanoistů Matouš Pavlík a Martin Kucián skončila na pátém místě. 

Po porážce s Nizozemskem budou hrát korfbalisté jen o umístění od pátého do osmého místa. 

Soutěží pokračují i oba paraglajdistém, kteří s po čtyřech pokusech  drží  v první desítce a dále budou bojovat o medaile. 

líbil se ti článek?