Stříbrné šípy Davida Drahonínského

Paralympijské hry
Paralympijské hry
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Na paralympijských hrách v Londýně získala Česká republika pátou medaili – a čtvrtou stříbrnou. V pondělném programu se o ni postaral lukostřelec David Drahonínský, obhájce zlata z Pekingu 2008. Další cenný kov – a minimálně stříbrný – mají jistý také boccisté Radek Procházka s Leošem Lacinou, kteří postoupili do úterního finále.

Drahonínský se jako velký favorit hodně natrápil ve čtvrtfinále s Italem Azzolinim a musel otáčet nepříznivý stav 0:4 a 1:5. "Slyšel jsem, jak mi na tribuně fandí asi deset lidí, kteří za mnou přijeli z Prahy, a tak jsem si řekl, že když už mají lístky na pondělí, tak tam nebudou koukat na někoho jiného," popsal své odhodlání ke zvratu český lukostřelec. V semifinále už snadno porazil Fina Kinnunena 6:0.

Český vozíčkář soutěžící ve třídě W1, který ochrnul po pádu z balkonu ve třetím patře ve stavu náměsíčnosti, našel přemožitele až ve finále. S Američanem Jeffem Fabrym prohrál 2:6. Zpočátku porážku nesl těžce. "Vyhrál ten, kdo předvedl lepší výkon. Stáhnu ocas mezi nohy a půjdu domů jako poražený, obhajobu z Pekingu jsem nezvládl," uvedl David Drahonínský, ale po chvíli už stříbrnou medaili bral. "Jsem rád, že jsem to zvládl až do finále, tam jsem ani nebyl nervózní, koncentrovanost dobrá, ale Jeff byl prostě lepší," hodnotil.

Čeští paralympionici už získali pět medailí – z toho čtyři stříbrné. První zlatou se pokusí v úterý vyválčit ve třídě BC4 v boccii Radek Procházka s Leošem Lacinou, kteří otočili v dramatickém semifinále s Kanadou stav 0:3 a poté a vyhrát v tie-breaku. Brazilským mistrům světa Pintovi a Dos Santosem však ve skupině podlehli 0:9.

foto: www.london2012.com

líbil se ti článek?