Stolní tenista Pavel Širuček nebude moci nastoupit do olympijského turnaje

Tokio 2020
Tokio 2020
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Stolní tenista Pavel Širuček je druhým českým sportovcem, který měl na olympijských hrách v Tokiu pozitivní test na COVID-19. Bohužel to znamená, že nemůže nastoupit do olympijského turnaje při své premiéře na hrách. Momentálně je v izolaci, stejně jako všichni tři další členové české výpravy, u nichž antigenní a následně PCR testy zachytily v minulých dnech přítomnost viru.

Mezinárodní federace stolního tenisu sice Pavla Širučka zařadila do losu olympijského turnaje, ale u jeho jména bude uvedena dle specifických pravidel pro hry v Tokiu značka DNS (nestartoval).

„Celá situace nás nesmírně mrzí. Moc jsem se obával toho, že dojde i ke sportovním tragédiím. Jenže šíření viru nikdo z nás nedokáže úplně ovlivnit, ať se chrání sebelíp. Musím říct, že obdivuji, s jakým postojem se k téhle situaci postavil jak Pavel, tak před ním i Ondra Perušič a Simon Nausch,“ uvedl Martin Doktor, sportovní ředitel výpravy. „I nadále spolupracujeme s japonskými organizátory.“

"Nedá se s tím nic dělat. Taková je bohužel situace ve světě, nejsem první a myslím si, že ani poslední," komentoval situaci český stolní tenista.  "Nezbývá nic jiného, než to přijmout tak, jak to je. Na světě jsou horší věci. Je to trochu smůla, ale nejsem v tom sám, jsou tady jiný sportovci, kteří si prožili to samé," doplnil.

Kvůli novému případu šlo během středečního dopoledne na přetestování PCR testy několik dalších českých sportovců, kteří byli v kontaktu s dříve nakaženými. Zároveň probíhá každodenní antigenní testování. „V tuto chvíli víme, že další dva sportovce čeká potvrzující PCR test,“ dodal Martin Doktor.

 
líbil se ti článek?