Staňte se sportovními hrdiny. Odstartujte projekty, které rozpohybují vaše okolí

Já a sport
Já a sport
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Jste aktivní a rádi sportujete? Zapojujete do pravidelného pohybu i další lidi? Pak jste ideálním kandidátem na #BeActive Awards. To je soutěž, která oceňuje mimořádné iniciativy a aktivity v oblasti sportu a fyzické aktivitě. Už 8. rokem populární soutěž vypisuje Evropská komise.

Iniciativa Evropské komise, Evropský týden sportu je projekt podporující sport a pohybové aktivity napříč celou Evropou. Evropský týden sportu se koná každoročně v termínu od 23. do 30. září i po celém Česku. Tímto týdnem pohybové aktivity ale pouze začínají, aktivní můžete být po celý rok!

A následně se pak můžete zúčastnit prestižní soutěže #BeActive Awards. Jaké kategorie jsou vyhlášeny pro rok 2023?

#BeActive Education Award 

Tato kategorie oceňuje školní prostředí, které povzbuzuje děti ke sportu a aktivitě i mimo tělesnou výchovu a její osnovy. Může se jednat o sportovní dny, mimoškolní pohybové aktivity, či další tvůrčí formy vytváření aktivního vzdělávacího prostředí.

#BeActive Workplace Award 

Kategorie Workplace oceňuje pracoviště, které umožňuje, motivuje a pomáhá svým zaměstnancům být aktivní, ať už zřízením sportoviště, pracovní skupiny pro sportovní aktivity či jinými způsoby vytváří a podporuje atmosféru aktivního pracovního prostředí.

#BeActive Local Hero Award 

Kategorie zaměřená na ocenění jednotlivců, kteří motivují ostatní k pohybu a dlouhodobě pracují na podpoře sportu a pohybových aktivit ve své vlastní komunitě.

#BeActive Across Generation Award 

Kategorie zaměřená na projekty, které podporují mezigenerační sport a oslavují skutečnost, že z pohybových aktivit může mít prospěch každý, ať už v podobě fyzického nebo psychického zdraví. Projekty mohou zlepšovat přístupnost k pohybovým aktivitám nebo informovat o samotném pohybu a jeho benefitech.

V minulosti #BeActive Awards vyhráli i Češi. V kategorii #BeActive Local Hero za rok 2020 kraloval triatlonista Tomáš Slavata, který nejen prostřednictvím sportu pomáhá už dlouhé roky dětem, především z dětských domovů. Více o Tomášovi a jeho aktivitách si můžete přečíst zde. 👇 

Ceny #BeActive Awards

Hlavní výhrou v každé kategorii bude ocenění ve výši 10 000 EUR. Celkově bude mezi nejúspěšnější nominanty rozděleno 60 000 EUR. Tyto prostředky pomohou všem výhercům k pokračování jejich aktivit.

Jak se do #BeActive Awards přihlásit?

Do evropské soutěže se přihlásíte přímo přes portál Evropské komise pro financování a výběrová řízení. Termín pro podání přihlášky je 25. května 2023 do 17:00. 

Samotné vyhlášení vítězů proběhne v listopadu 2023. Pro více informací klikněte ZDE.

líbil se ti článek?