„Sportovní střelba je holka na celý život. TOP forma přijde až po 20 letech,“ prozradil Tomeček

Podcast
Podcast
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Jakub Tomeček je brokový střelec, mistr Evropy i olympionik. Říká o sobě, že si život beze zbraně neumí představit a střílí zkrátka všude. Na tréninku, na závodech, na posedu, v práci i ve volném čase.

<iframe style="border-radius:12px" src="https://open.spotify.com/embed/episode/41ms3BnCEYZwoE5GuzKpoy?utm_source=generator" width="100%" height="152" frameBorder="0" allowfullscreen="" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture" loading="lazy"></iframe>

Jak se dostal k brokové střelbě? V jakém věku je potřeba začít? Proč vrcholná forma přichází až po 20 letech tréninku? Z jaké vzdálenosti se trefuje asfaltový terč? Co všechno musí střelec stihnout během půl vteřiny?

Střelecké disciplíny mají na olympiádě velkou pozornost od všech českých fanoušků - všichni totiž očekávají medaili. Jak těžké je ustát tenhle tlak? Dá se na to nějak připravit? Jaký je Kubův recept na úspěch? Je nutná i fyzická příprava?Jakub Tomeček je policista. Co to pro něj znamená? Jakou má hodnost? Chtěl tuhle profesi dělat už při studiu, nebo ho k ní zavedla shoda náhod? Jak těžké bylo přijímací řízení? Co všechno zažil s policií? Proč střelba táhne tolik lidí?

Od okamžiku, kdy oko zaregistruje letící terč, má střelec zhruba půl vteřiny na to, aby nabil zbraň, připravil ji do správné polohy, vypočítal dráhu letu, zamířil, vystřelil a nejlépe i trefil terč. Jak se tohle všechno dá stihnout v tak krátkém čase? Poslouchejte podcast Přes Příkop!

Jakub Tomeček
23. 05. 1991, Kyjov
Sportovní střelba
líbil se ti článek?